جاده هایی که قبل از مرگ باید آنها را تجربه کنیم!
این جاده های زیبا بر اساس نظر سنجی کاربران یک سایت اینترنتی انتخاب شده اند. نام انگلیسی آنها نیز در زیر عکس درج شده است. چرا که شاید روزی گذرتان به آن کشور افتاد ...
قدم زدن که همیشه برای سلامت بدن مفید است بلافاصله بعد از غذا به بزرگترین دشمن شما تبدیل خواهد شد. این کار یکی ااز مهمترین کارهایی است که باید از ان دوری کنید.
جام: وعده های غذایی برای تامین انرژی بدن بسیار لازم هستند همچنین خوردن هر خوراکی خاصی می تواند ویتامین، مواد معدنی خاصی را وارد بدن کند اما برای آنکه از همه این موارد استفاده کامل را ببرید باید نکاتی را در نظر داشته باشید برای مثال بعد از خوردن غذا نباید کارهای خاصی را انجام دهید که در ادامه در مورد آن بحث می کنیم: ** چای ننوشید در اولین حرکت باید از نوشیدن چای یا مایعات گرم خودداری کنید. افرادی که پس از خوردن غذا سریعا چای می نوشند آهن مواد خوراکی را جذب نمی کنند همچنین مشکلات دستگاه گواردش در این افرا دبسیار دیده می شود. اسیدی که در چای وجود دارد همچنین می تواند پروتئین غذا را نیز از بین ببرد. حداقل بین خوردن غذا تا چای نیم ساعت زمان بگذارید. ** دوش نگیرید برای انکه هر غذایی را هضم کنید نیاز است تا گردش خون به سمت شکم شما در جریان باشد اما با رفتن به حمام دقیقا این رفتار برعکس می شود چرا که خون به سمت دست و پای شما حرکت می کند. این مورد باعث دیر هضم شدن غذا و مواردی خطرناک برای سلامت شما خواهد شد. یک ساعت زمان مناسبی است که می توانید بین حمام و غذا فاصله بیاندازید. ** نخوابید خوردن و خوابیدن تنها باعث تنبل شدن شما نمی شود بلکه بیماری های مختلفی را نیز در بدن به وجود می آورد. به محض انکه می خوابید مایعات معده به سمت بالا حرکت می کند و با ورود به گلوی شما سوزش شدیدی به وجود می آورد. ترش کردن نیز یکی دیگر از نتایج خوابیدن پس از غذا است. شما با خوابیدن تنها فشار اضافی را به دیافراگم وارد می کنید. ** قدم زدن را فراموش کنید همیشه توصیه شده است که برای داشتن بدنی سالم و هضم زودهنگام پیاده روی کنید اما دقیقا پس از خوردن پیاده روی را فراموش کنید. پیاده روی پس از غذا باعث می شود تا اسید های معده به سمت بالا و گلو حرکت کنند که با ادامه دار شدن پیاده روی باعث عفونت هم می شود. ** میوه نخورید میوه همیشه خوب و مفید است اما هیچگاه آن را پس از غذا میل نکنید چرا که دقیقا عملی معکوس دارد. میوه باعث می شود تا زمان رسیدن غذا به معده و هضم آن افزایش پیدا کند. میوه همچنین باعث می شود تا شکر زیادی به بدن شما جذب شود که نتیجه ای جز چاقی و اضافه وزن به همراه نخواهد داشت. |
تقدیم به معلمان سراسر کشور
نامه ای بدون نقطه که به مناسبت سالگرد شهادت استاد بزرگوار مرتضی مطهری و روز معلم در تجلیل از مقام شامخ معلمان سراسر کشور تقدیم به آموزگاران و معلمان متعهد و ساعی کشورمان می شود:
اسم دادار عالم را در اول کلام می آورم روح مطهر امام راحل، صدر کامل، اسوه و الگوی معاصر در سرای دائمی، مسرور که او رعد آسا علم اسلام، عالِم علم و مردم اُمی را در همه عالم آگاه کرد. ولی امر اسلام اطال اللهُ عُمرَهُ که راه اسلامی امام راحل را مصمم می رود.
مسرورم که همگام و همراه همه آحاد مردم، سالگرد صعود سمائی «مطهری» و مراسم سالگرد معلم ساعی و گرامی کودکم و دگر اُسوه های سراسر عالم اسلام را گرامی دارم.
معلم گرامی، سرورم، ای رهرو رسول الله، ای رهرو امام اول علی (ع)، ای رهرو علم «لا اله الا الله» «محمداً رسول الله»، آگاهی و آگاهی داری که در کلاس های درس و در ممالکی که معلم راه الله را رها کرده و علوم مادی را درس می دهد حاصل علم او آوارگی و سردرگمی مردم را ره آورد دارد. اما معلم اسلامی وآگاه ما که مهر الله و امام مهدی (ع)را در دل دارد و در صراط الله احکام الهی و علوم اسلامی را درس می دهد، کلام او در دل محصل وارد می گردد و حاصل کار او اصلاح امور عمومی مردم را در عالم معاصر و عالم موعود ره آورد دارد.
ای هادی مردم، ای رهرو امام راحل، ای که اعلام احکام الهی و آگاهی مردم را عهده داری، آگاهی که در عالم معاصر و در عصری که علم، دعوی احاطه کل امور را دارد، هر کس گرد علوم اسلامی و حول محور الهی می گردد و آگاهی داری که دل آدمی هم در حول اسلام و اسلام محمدی (ص) و در حول اسم الله آرام میگردد. همواره علم اسلام و علم لا الله الا الله و محمد رسول الله (ص) در سراسر ممالک عالم ساطع و دل معلم مسرور مرا هم دعا روا دار.
اسد الله نوروزی شیرمرد
دبیر دینی و عربی (زنجان)
رهبر معظم انقلاب سیاستهای کلی ایجاد تحول در نظام آموزش و پرورش کشور را ابلاغ کردند .**
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجرای بند یک اصل 110 قانون اساسی سیاستهای کلی"ایجاد تحول در نظام آموزش و پرورش کشور" را که پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین شده است، ابلاغ کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری،متن سیاستهای کلی " ایجاد تحول در نظام آموزش و پرورش کشور " که به رؤسای قوای سه گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ شده، به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
سیاست های کلی ایجاد تحول در نظام آموزش و پرورش کشور
1- تحول در نظام آموزش و پرورش مبتنی بر فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی در جهت رسیدن به حیات طیبه ( زندگی فردی و اجتماعی مطلوب اسلامی) و رشد و شکوفایی استعدادهای فطری و ارتقاء کیفی در حوزه های بینش، دانش، مهارت، تربیت و سلامت روحی و جسمی دانش آموزان با تأکید بر ریشه کن کردن بی سوادی و تربیت انسان های مؤمن، پرهیزکار، متخلق به اخلاق اسلامی، بلند همت، امیدوار، خیرخواه، بانشاط، حقیقت جو، آزادمنش، مسؤولیت پذیر، قانونگرا، عدالت خواه، خردورز، خلاق، وطن دوست، ظلم ستیز، جمع گرا، خودباور و ایثارگر
بعد از دانلود این نرم افزار، دو فایل وجود دارد که یکی از آنها برای گوشی های نوکیا و دیگری برای گوشی های سونی اریکسون است.
راهنمای استفاده نرم افزار:
- ابتدا در صفحه اول این نرم افزار باید شماره خود را به این صورت وارد کنید تا شماره طرف مقابل به شماره شما ارسال شود. مثال: ۹۸۹۳۵۱۲۳۴۵۶۷+
-به دلیل اینکه این برنامه قبل از این که شما ۰۰ را بزنید بصورت خودکار + گذاشته، دیگر لازم نیست شما ۰۰ را بزنید.
- سپس باید گزینهOK را بزنید تا نرم افزار بلوتوث های روشن را جستجو و شناسایی کرده و بصورت یک لیست در اختیارتان قرار دهد.
-دکمه سمت راست را بزنید و دوباره OK کنید. در این زمان یک پیام برای طرف مقابل ارسال خواهد شد که فقط کافیست طرف مقابل نیز آن را تایید کند.
-اکنون یک اس ام اس خالی از طرف مقابل ارسال می شود و می توانید شماره او را مشاهده کنید.
مرحوم امیرحسین فردی نویسنده و فعال عرصه ادبیات داستانی در سال
١٣٢٨ در آذربایجان در روستاي «قره تپه» واقع در دامنه جنوبي كوه سبلان از توابع شهرستان نیراست. متولد شد. عضویت در حوزه اندیشه و هنر اسلامی(حوزه
هنری)، سردبیری و مدیر مسوولی«کیهان بچهها» (به مدت ٢٤ سال)،
موسس و مدیر مسوول کیهان علمی، عضویت در شورای داستان کانون
پرورش فکری کودکان و نوجوانان، عضویت در شورای داستان بنیاد حفظ آثار
و نشر ارزشهای دفاع مقدس، مسوولیت جشنواره انتخاب کتاب سال شهید
حبیب غنیپور، مسوولیت شورای ادبیات داستانی نیروی مقاومت بسیج و
مدیریت کارگاه قصه و رمان حوزه هنری از سوابق مسوولیتهای اجرایی وی
بود. چندین بار داوری برای کتاب سال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کانون
پرورش فکری کودکان و نوجوانان، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع
مقدس، کتاب سال شهید حبیب غنیپور، جشنواره ادبیات داستانی بسیج،
جشنواره راهیان نور، انجمن قلم ایران، جشنواره قصههای قرآنی نیز از
تجربههای دیگر وی بود. وی از موسسین کتابخانه مسجد جوادالائمه(ع) در
سال ١٣٥٣ و تشکیل شورای نویسندگان آن مسجد بود که در ادامه به حوزه
هنری پیوستند و از ستونهای اولیه این نهاد بودند. از میان آثار فردی،
میتوان به اسماعیل، آشیانه درمه، سیاه چمن، یک دنیا پروانه و کوچک
جنگلی اشاره کرد. جدیدترین اثر وی به نام گرگ سالی است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، حقوق نمایندگان مجلس همواره به عنوان یکی از موضوعاتی است که حرف و حدیثهای زیادی در خصوص میزان آن مطرح میشود. این موضوع در مجلس نهم توسط برخی نمایندگان، علنی شده تا جایی که آنها میزان حقوق دریافتی خود از مجلس را اعلام کردند. نادر قاضیپور یکی از این نمایندگان است که چندی پیش در مصاحبه تفصیلی با باشگاه خبرنگاران رقم دقیق حقوق دریافتی خود را اعلام کرد. از این جهت وی آخرین فیش حقوقی خود(حقوق فروردینماه) را قرار داد. میزان دریافتی نماینده ارومیه به شرح زیر است: حقوق پایه: 24.753.750 عائلهمندی: 966.000 روند ماه قبل: 375 حق اولاد:483.000 حق ایثارگری و جانبازی:1.066.625 به عبارت دیگر دو میلیون و دویست و هشت هزار تومان
|
صبح ساحل، اجتماعی _ همه ساله با نزدیک شدن به نوروز،تب خرید لوازم و پوشاک جدید و چیدن سفره هفت سین داغ است و با وجود همه مشکلات، سعی می کنیم که تعطیلات نوروز را به بهترین شکل ومتفاوت تر از سالهای قبل برگزار کنیم.
خریدن سین های سفره هفت سین هم یکی از رسوم زیبا وماندگار ایرانیان است که نشانه ای از برکت وسلامت و سرزندگی است. در این بین سالهای متمادی و زیادی است که ماهی قرمز هم مهمان این سفره شده که گویی ریشه چینی دارد.
هرچندکه به نظر طراوت و شادابی مضاعفی به هر بیننده ای که ماهی قرمز را درتنگ بلور می بیند دست می دهد. ولی این شادابی معمولا تا مرگ نابهنگام ماهی کمرنگ می شود. مشکلی که خیلی ها با آن درگیر هستند برای رفع این مشکل بهتر است نکات آورده شده دراین مطلب را رعایت کنید تا درصد زیادی از مرگ ومیر ماهی قرمز سفره هفت سین شما برطرف شود:
-1 ابتدا می بایست درهنگام خرید از خرید ماهیان بی حال،کمرنگ و همچنین ماهیانی که فلس های(پولک) برجسته ای بدلیل تورم بدن دارند امتناع کرد. دقت کنید باله های ماهی دچار خوردگی و پوست ماهی دارای سائیدگی ویا لکه ها و نقاط سفید رنگ نباشند.
-2 پس از خرید ماهی می بایست با توری کوچکی، ماهی را از کیسه پلاستیکی خارج کرده و دریک ظرف که حاوی چند لیتر آب نمک5درصد است بمدت 15-20 دقیقه قرار دهید. فراموش نکنید که دمای ظرف می بایست هم دمای اتاق وخانه شما باشد وتفاوت دمایی چندانی با آب کیسه پلاستیکی خریداری شده نداشته باشد.
-3 پس از ضدعفونی با آب نمک می بایست ماهی را وارد تنگ مخصوص کرده وتا وقتی که آب تنگ کدر نشده ، آب را تعویض نکنید. فراموش نکنیدکه قبل از وارد کردن ماهی تنگ ، می بایست 1-2 روز مقداری آب را کنار بگذارید تا دراین مدت کلر آب خارج شود.
-4 از دادن غذا به ماهی تا 3 روز خودداری نمایید. این عمل به این دلیل است که متابولیسم بدن ماهی بدلیل استرس جابجایی و ورود به محل زندگی جدید،کاهش می یابد و غذا در روده ماهی می ماند وهضم نمی شود وگاهی تولید سم میکند
محققان توصیه میکنند: دستهای خود را به ویژه هنگام آماده کردن غذا و یا سرو غذا بشویید.
به گزارش سرویس سلامت ایسنا ، شستن دستها به جلوگیری از گسترش میکروبها کمک میکند و این کار اغلب باید انجام شود.
به گفته ی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده امریکا، شستشوی دستها در زمانهای خاصی ضروری است:
- قبل از شروع به آماده کردن غذا، در هنگام تهیه و پس از آماده کردن غذا.
- قبل از این که شروع به خوردن کنید.
- قبل و بعد از این که به فرد بیماری کمک کردید.
- قبل از اینکه با یک زخم یا بریدگی، تماس داشته باشید و دوباره پس از بررسی زخم.
- پس از استفاده ازسرویس بهداشتی، تعویض پوشک و یا کمک به یک کودک برای استفاده از توالت.
- بعد از سرفه، عطسه و یا تمیزکردن بینی.
- پس از آن که به ضایعات حیوانی یا به مواد غذایی مورد استفاده از حیوانات خانگی دست زدید.
- پس از این که به سطل زباله دست زدید.
منبع : http://2ba2.com
موسیقی می تواند به روش های مختلف مورد استفاده قرار بگیرد، در علم پزشکی به عنوان یک منبع تحقیقاتی و نیز برای درمان امراضی چون حملات ناگهانی، فشار خون پایین، بیماری های روانی، افسردگی، بی خوابی و
طبق تحقیقات موسیقی شناسان، گوش دادن به موسیقی – بسته به نوع موسیقی – می تواند بر متابولیسم (تحولات و دگرگونی ها حیاتی) بدن تاثیر بگذارد، فشار خون را بالا یا پایین ببرد، توازن انرژی برقرار کرده و به هضم غذا کمک کند...
تحقیقات نشان داده که موسیقی های آرام (مانند موسیقی کلاسیک با تمپوی پایین)، آرامش بخش هستند، احساسی که از سی دقیقه گوش دادن به چنین موسیقی بوجود می آید معادل آرامشی است که از خوردن یک قرص والیوم حاصل می شود. از آنجا که در این نوع موسیقی، شعری وجود ندارد، ملودی، تن، آهنگ و ریتم است که تاثیر گذار است و هر دو نیمکره مغز را درگیر جریان خود می کند.
بر طبق تحقیقات مشابه، موسیقی ممکن است تاثیر منفی نیز داشته باشد. بر حسب اینکه موسیقی خوب یا بد گوش بدهیم، می تواند مانند زهر در بدن عمل کند. مطالعاتی که در زمینه تاثیر موسیقی بر رشد گیاهان انجام شده، نشان داده که برای مثال، موسیقی راک، رشد گیاه را متوقف می کند و برعکس، موسیقی کلاسیک، باعث تسریع رشد گیاه می شود.
قدرت موسیقی به حدی است که می تواند مانند مصرف دارو اعتیاد آور شود. می توان گفت موسیقی ابزار قدرتمندی است که می تواند تاثیرات مثبت روحی و جسمی بسیاری بر اشخاص داشته باشد، البته اگر درست به کار گرفته شود، در غیر اینصورت، ممکن است تاثیرات منفی به همراه داشته باشد.
بر گرفته شده از سایت فریا
ممكن است ديگران و يا حتي همه با شما هم مسير نشوند؛ ولي هيچكس نبايد به جاي شما تصميم بگيرد؛ بياييد در سال جديد راههاي جديدي بر سر آغاز خود بگزينيد تا به نتايج متفاوتي برسد: - زود آشتي باشيد. - از تشريفات و تجملات دوري كنيد. - از نگراني هاي متداول و بيهوده حذر كنيد. - اميدوار باشيد و حرفهاي اميدواركننده بزنيد. - يكي تغيير جزئي در اسباب و اثاثيه خانه ايجاد كنيد. - بحث هاي تكراري كه دردي دوا نمي كند، كنار بگذاريد. - براي ورزش كردن بشتابيد و در باشگاه مورد علاقه اتان ثبت نام كنيد. - براي گياهان اررش قائل شويد و هميشه از سبزترينش در خانه نگهداري كنيد. - خوشرو باشيد و هميشه بخنديد و به فكر لحظه ها باشيد كه ديگر باز نميگردند. - براي استحكام زندگي تان تلاش خودستان را مضاعف كنيد. - عذرخواهي نادم را سريع بپذيريد. - هميشه در اول و آخر و تمام ساعات خدا را ياد نبريد. - خودتان تصميم بگيريد كه سال در پيش رو چگونه برایتان رقم بخورد. |
|
برای رفع بدخطی دانشآموزان، از سوی معلمان و پژوهش گران راه كارهای فراوانی معرفی شده است كه به ذكر برخی از آنها میپردازیم:
از سوی معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش ، بخشنامه صدور احکام جدید فرهنگیان در سال ۹۲ به سراسر کشور ابلاغ شد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، وحید کیارشی ، معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی بنا به دستور وزیر آموزش و پرورش و طی بخشنامه شماره ۰۱/۷۱۰ مورخ ۱۳۹۲/۱/۵ ، صدور احکام جدید فرهنگیان و پرداخت مطالبات گذشته فرهنگیان را به ادارات کل آموزش و پرورش سراسر کشور ابلاغ کرد .
براساس این گزارش:
تعیین ضریب حقوق سال ۹۲ مشمولین قانون خدمات کشوری ، ۹۶۶ ریال می باشد
(ضریب حقوق سال ۹۱ مشمولین قانون خدمات کشوری ، ۸۰۵ ریال بود)
لازم به توضیح است ، ادارات آموزش و پرورش موظفند ترتیبی اتخاذ نمایند تا مطالبات استحقاقی حکمی افراد نظیر ؛ ارتقاء رتبه ، طبقه شغلی و ... را قبل از اجرای افزایش ضریب حقوق آنان صادر کنند.
دانلود فایل ابلاغ بخشنامه صدور احکام جدید فرهنگیان در سال ۹۲
این مطلب رو برای اونایی گذاشتم که دائم احساس گرسنگی میکنن و تا غذا از گلوشون پایین نرفته بازم فکر میکنن گرسنه ان در حالی که گرسنگی اونا واقعی نیست. اگه میخواهید بدونید که شما جزءاین دسته از افراد هستید خوندن این مطلب جالب رو از دست ندید. در ضمن نظر یادتون نره تا بدونم واقعا به گذاشتن مطلب های خوب خوب ادامه بدم یا نه البته برخی از وبلاگ نویسای عزیز همیشه به من لطف دارن و نظر یادشون نمیره و گاهی با فرستادن گل یه احوالپرسی دوستانه میکنن که جاداره واقعا ازشون تشکر کنم. اگه شما هم از مطالب وبلاگ خوشتون اومده و دوست دارید که بقیه هم از این مطالب استفاده کنن معرفی وبلاگم یادتون نره چرا که با این کار نه تنها یه مطلب خوب میخونید بلکه به سلامتی دوستای گلتون هم کمک بیشتری میکنید. تا یادم نرفته بگم که سایت سلامت نیوز که من به عنوان خبرنگار در اون مشغول به کار هستم تازگی ها مجوز خبرگزاری رو گرفته که خیلی بیشتر و بهتر از این وبلاگ بهترین مطالب سلامتی رو در اختیارتون به صورت رایگان میذاره. دوستداران سلامت سرزدن به ما رو یادشون نره.
این عکس خوشمزه رو هم که بلای جون سلامتی است رو واسه این گذاشتم که بعضی ها با فکر به این غذاهای خوشمزه گشنشون میشه حتی اگه در مواقع عادی اشتهای چندانی مثل من نداشته باشن.
سلامت خانواده: موقعیت هایی که بدن شما احساس گرسنگی کاذب می کند را بشناسید و راه مقابله با آن را نیز یاد بگیرید.
افراد بسیاری دارای اضافه وزن هستند. علت آن چیست؟ آنها بیش از آنچه بدنشان به آن نیاز دارد غذا می خورند و این مسئله تقصیر خودشان است. خوردن تنقلات هنگام تماشا کردن تلویزیون و یا در مواقع بیکاری (بدون اینکه احساس گرسنگی داشته باشیم)، یکی از نمونه های این زیاده روی است. اما به غیر از زیاده روی و بیکاری، زیاد خوردن چه علل دیگری نیز ممکن است داشته باشد؟ ممکن است بخشی از آن تقصیر عادت های ما باشد، در حالیکه سایر مواقع علل دیگری محرک اشتهای ما هستند. لیست زیر را بخوانید تا علاوه بر شناختن آن علل، راههای مقابله با آن را نیز بشناسید.
1 – شب قبل به میزان کافی نخوابیده اید
کم خوابی از دو جهت در افزایش اشتهای ما موثر است : کمبود انرژی، که واکنش طبیعی بدن ما به آن، درخواست مصرف مواد غذایی است و همچنین اختلال در ترشح هورمون اشتها. وقتی بدن ما خسته است، هورمون لپتین (که توسط سلول های چربی ترشح می شود و در کنترل اشتها موثر است)، کاهش می یابد؛ در حالی که میزان هورمون گرلین (که توسط معده ترشح شده و اشتها را تحریک می کند)، افزایش می یابد. این دو هورمون عملکردشان بر علیه شما می شود. راحتترین کاری که می توانید برای مقابله با این وضعیت انجام دهید این است که شب ها 8 ساعت خواب کامل داشته باشید. اگر به هر دلیل شب قبل نتوانستید خواب کافی داشته باشید، روز بعد حتما همراه خود تنقلات سالمی مانند میوه تازه، کربوهیدرات های سبک و پروتئین های کم چربی داشته باشید تا بتوانید بدنتان را راضی نگه دارید.
2 – داروهایی مصرف میکنید که افزایش اشتها از جمله عوارض آن میباشد
اگر آخرین باری که به دلیل سرماخوردگی، ورم مفاصل، آکنه یا آلرژی آنتی بیوتیک مصرف کردید، در همان زمان اشتهای شما نیز به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کرد، میتوان گفت علت آن تاثیرات دارو بوده است. اگر شما قبل از مصرف دارو یک وعده غذایی کامل خورده اید و پس از آن احساس گرسنگی میکنید، به این احساس گرسنگی توجه نکنید؛ به دنبال راه حل هایی مانند جویدن آدامس، نوشیدن یک لیوان قهوه و یا حتی مسواک زدن باشید. اگر شما به هر دلیل مجبورید از این گونه داروها به مدت طولانی مصرف کنید، حتما از متخصص تغذیه بخواهید به شما یک برنامه غذایی بدهد که هم احساس گرسنگی شما ارضا شود و هم به سلامت شما آسیبی نرسد.
3 – بدن شما تشنه یا دچار کم آبی است
علائم کم آبی بدن ( خواب آلودگی وکمی انرژی) خیلی شبیه علائم گرسنگی است؛ به همین دلیل هم ممکن است شما تصور کنید برای رفع این حالات و افزایش انرژی باید غذا بخورید. وقتی شما تشنه هستید، دهانتان خشک میشود؛ حالتی که با خوردن (بجای نوشیدن!) موقتا رفع میشود. در چنین شرایطی پیشنهاد میشود فرد 10 دقیقه قبل از خوردن غذا، یک لیوان بزرگ آب یا چای معطر بنوشد. اگر بعد از 10 دقیقه همچنان احساس گرسنگی کرد، در آن صورت اقدام به خوردن کند. انجام این کار گاهی میتواند از ورود چند صد کالری اضافی به بدن شما جلوگیری کند.
4 – وقت صرف غذا است!
گویی برای همه یک عادت شده است که وقتی زمان صرف غذا فرا می رسد، ما شروع می کنیم به غذا خوردن، گاه حتی بدون آنکه واقعا گرسنه باشیم. درست است که برخی اوقات داشتن برنامه غذایی منظم برای جلوگیری از گرسنگی بیش از حد لازم است، اما در عین حال ما باید به علائم بدن خود نیز توجه کنیم. از این به بعد هر گاه خواستید غذایی بخورید، از خود بپرسید آیا واقعا گرسنه هستید؟ اگر جواب منفی بود، یا به مقدار خیلی کم از آن غذا بخورید، یا خوردن آن وعده را به یک ساعت بعد (نه بیشتر) موکول کنید. این نکته در شرایطی که معمول است در آنها ما چیزی بخوریم (مانند هنگام سفر با هواپیما) نیز باید رعایت شود. سعی کنید قبل از سفر هوایی برنامه غذایی خود را به گونه ای تنظیم کنید که در طول سفر مجبور نباشید در حالت سیری چیزی بخورید. همچنین از مهماندار هواپیما بخواهید برایتان چند نوشیدنی بیاورد تا احساس گرسنگی کاذب که در اثر تشنگی به وجود می آید را بر طرف کنید.
5 – بعد از ورزش
ما باید بعد از ورزش بدن خود را بازسازی کنیم و معمولا بعد از ورزشهای سنگین و طولانی، شدیدا احساس گرسنگی می کنیم. اما این بدین معنا نیست که بدن ما به همه آن کالری های اضافی نیاز دارد! معنای واقعی این احساس این است که شما باید به بدن خود یک ماده غذایی مقوی برسانید. در چنین مواقعی بهتر است از مرغ یا گوشت کم چرب و کباب شده (پروتئین ماهیچه های شما را تقویت میکند) یا برنج قهوهای یا سایر غلات استفاده کنید. این مواد خیلی زود باعث رفع احساس خستگی شده و به مدت زیادی شما را سیر نگه میدارند.
6 – زمان زیادی از صرف غذا نمیگذرد
شما تازه یک وعده غذا خورده اید اما چند دقیقه بعد دوباره احساس گرسنگی به شما دست میدهد. از خودتان میپرسید "چرا من هنوز گرسنه ام؟" هورمون های اشتها نیاز به زمان دارند تا بتوانند به مغز شما اعلام سیری کنند. برای اینکه از این حسی که بعد از غذا در شما به وجود میآید جلوگیری کنید، چند نکته را همواره به یاد داشته باشید : غذایتان را آهسته بخورید، غذاهای متنوع برای خوردن انتخاب کنید و سعی کنید هر وعده غذایی شما حتما شامل پروتئین و کربوهیدرات باشد. اگر با این وجود همچنان احساس گرسنگی میکنید، یک آبنبات نعنا بخورید تا این حس کاذب از بین برود.
7 – اطرافیان شما پرخور هستند
تحقیقات نشان می دهند که افراد در بسیاری از مواقع در خوردن به صورت ناخودآگاه از یکدیگر تقلید می کنند. وقتی یک نفر پرخوری می کند، بقیه هم کمابیش تقلید میکنند. برای جلوگیری از این تقلید ناخودآگاه، یک دقیقه تامل کنید و عادات غذایی خودتان را یادآور شوید. یا اگر فردی در نزدیکی شما در حال خوردن است، او را موقتا ترک کنید. اگر به دنبال یک راه حل دائمی هستید، سعی کنید به جای اینکه تحت تاثیر اطرافیان خود قرار بگیرید، شما آنها را تحت تاثیر قرار داده و به عنوان الگوی آنها عمل کنید. در این صورت دور شکم نیز افزایش نمییابد و آنها نیز از شما خیلی ممنون خواهند شد. به گفته یکی از متخصصان، "همانطور که چاقی یک امر مسری است، عادات خوب غذایی هم قابل سرایت است."
8 – شما غذایی را می بینید یا بوی آن به مشامتان می رسد
ما با حواسمان، (بیشتر از شکممان) از غذاها لذت می بریم! وقتی بوی مطبوع غذا به ما می رسد یا آن را میبینیم (حتی اگر در حد یک تصویر در تبلیغات یا تلویزیون باشد)، بزاق دهانمان ناخودآگاه ترشح میشود که همین مسئله اشتهای ما را تحریک می کند. از مصداق های این گونه موقعیت ها میتوان به دیدن و بوییدن چند کیک در حال پخت، دیدن تنقلات در آشپزخانه و یا دیدن یک برنامه آموزش آشپزی اشاره کرد.
بهترین راه حل : "چشم نبیند، دل نخواهد". سریعا محل را ترک کنید، یا تنقلات را پنهان کنید یا تلویزیون را خاموش کنید. با اینکار به احتمال خیلی زیاد از خوردن آنها صرف نظر خواهید کرد.
9 – دچار استرس هستید
تحقیقات نشان میدهند که وقتی افراد دچار استرس میشوند، تمایلشان به غذاهای چرب، شور، و شیرین افزایش پیدا میکند. این غذاها اعصاب را آرام می کنند و حس خوبی را در دهان فرد ایجاد میکنند. اما این تنها وجه قضیه نیست. هنگام استرس، فعل و انفعالات شیمیایی در بدن باعث افزایش اشتها میشوند. افزایش هورمون های اشتها ( کورتیزول و انسولین)، اشتهای شما را تحریک میکند. در هر صورت باید سعی کنید عاقلانه تصمیم بگیرید
حاجت بر آر اهل تمنا را
زیراک جستن دل مسکینان
شایان سعادتی است توانا را
از بس بخفتی، این تن آلوده
آلود این روان مصفا را
از رفعت از چه با تو سخن گویند
نشناختی تو پستی و بالا را
مریم بسی بنام بود لکن
رتبت یکی است مریم عذرا را
بشناس ایکه راهنوردستی
پیش از روش، درازی و پهنا را
خود رای مینباش که خودرایی
راند از بهشت، آدم و حوا را
پاکی گزین که راستی و پاکی
بر چرخ بر فراشت مسیحا را
ملک الشعرای بهار می گوید: «در ایران که کان سخن و فرهنگ است، اگر شاعرانی از جنس مرد پیدا شده اند که مایه ى حیرت اند، جای تعجب نیست؛ اما تاکنون شاعری از جنس زن که دارای قریحه و استعداد باشد و با این توانایی و طی مقدمات تتبع و تحقیق، اشعاری چنین نغز و نیکو بسراید، از نوادر روزگار محسوب و جای بسی تعجب و شایسته ى هزاران تمجید و تحسین است.
خانم پروین، به تمام شرایط شاعری عمل کرده است...».
به نام ایزد یکتا
چند کلمه حرف نرم درروز های پایانی سال
1-عفو مایه ی عزت است عفوکنید تا خدا شمارا عزت ببخشد.
2-درچهار دیواری دنیا عشق ابدی است. غم رفتنی و خاطره ماندنی وزندگی یعنی همین.
3- صبر کارفرمای قدر شناسی است که هرچه بیشتر برای او کار کنید دستمزد بیشتری می گیرید.
4- ادب خرجی ندارد اما همه چیزرا خریداری می کند.
5- بعضی ازپدر ومادر ها همه چیزشان را صرف فرزندا نشان می کنند به جز وقتشان را.
6-هرکس سه جوانی دارد جوانی تن- جوانی فکر - جوانی دل اما متاسفا نه این سه جوانی هرگز با هم دیگر در یک جا جمع نمی شوند.
7-خوبی همه چیز را مغلوب می کند اما خود هرگز مغلوب نمی شود.
8-کسی که اندرز ارزان را رد می کند طولی نمی کشد کهپشیمانی را با قیمت گزاف خریداری می کند.
9-تجربه بهترین درس زندگی است افسوس که باید برای آن بهای گزافی پرداخت.
10-در آیینه نگاه کن اگر صورت زیبایی داری کاری مناسب سیمایت انجام ده واگرقیافه ات نا متناسب است زشتی کرداررا به زشتی صورت اضافه مکن
.((همکاران - دوستان ودانش آموزان عزیز پیشاپیش عیدتون مبارک و سرشار از شادی -التماس دعا ))
متن پیام تسلیت محمود احمدینژاد به کفیل ریاست جمهوری بدین شرح است:
چاوز و همسر دومش. چاوز چه مذهبی داشت؟
به گزارش سایت آمار و نظرسنجی دیساپ، تصویر زیر مربوط به هوگو چاوز رئیس جمهور وقت ونزوئلا به همراه همسر دومش ( ماریسابل رودریگوئز ) در فوریه 1999 میلادی است.
چاوز در سال 1997 با او ازدواج کرد و در سال 2004 وی را طلاق داد. چاوز پس از این طلاق، دیگر همسری اختیار نکرد.
"روزینز" دختر کوچکتر چاوز حاصل ازدواج دوم اوست.
همسر نخست چاوز نیز "نانسی کولمنارس" نام داشت که آنها نیز از یکدیگر طلاق گرفتند.
هوگو چاوز اگرچه در دنیا به عنوان یک چپ گرای سوسیالیست شناخته می شد اما به سیاق دیگر چپ ها، روی ماتریالیست بودن و بی اعتقادی اش به خدا تاکید چندانی نداشت. مذهب او در مجامع رسمی مسیحی کاتولیک رومی معرفی شده بود و هر جا در روابط دیپلماتیک پای مذهب به میان می آمد، چاوز با مقامات کشورها از در همراهی وارد می شد.
طبق همین رویکرد هم بود که در سال 88 وقتی به ایران سفر کرده بود، همراه با احمدی نژاد و تیم همراهش به مشهد مقدس رفت و از حرم حضرت امام رضا(ع) بازدید کرد. سفری که اگرچه احمدی نژاد آن را نشان دهنده عمق اعتقادات مشترک و برادرانه دو ملت و دو دولت دانسته بود اما حاشیه های زیادی به همراه داشت؛ از حرمت مکانی که غیرمسلمان نباید وارد آن شود گرفته تا اظهار نظرهای مذهبی هوگو چاوز درباره ظهور امام زمان که گفته بود «حضرت مسيح(ع) به همراه حضرت مهدی(عج) دوباره ظهور خواهند کرد و يک روز با هم قدرت را به دست خواهند گرفت.»
1. سوره حمد: شفاى همه امراض است مگر مرگ ؛ بايد گفته شود، كه خواندن با ايمان و عمل كردن با علم و يقين به قرآن ، اين آثار را دارد.(24)
2. سوره بقرة : هر كس سوره بقره را تلاوت كند، روز قيامت عمامه اى از نور بر سر او مى گذارند.(25)
3. سوره مباركه آل عمران : هر كس سوره آل عمران را بخواند، روز قيامت پوششى از نور او را زينت مى دهد.
4. سوره مباركه نساء: هر كس سوره نساء را تلاوت كند، از عذاب قبر مصون و از آفات دنيا نيز در امان است ، تا به بهشت برسد.
5. سوره مباركه مائده : هر كس روزهاى پنج شنبه سوره مائده را قرائت كند، ايمانش ، به ظلم آلوده نمى شود.
6. سوره مباركه انعام : در اين سوره (70) بار نام خدا برده شده و (70) هزار فرشته با آن به زمين آمدند؛ هر كس آن را بخواند، از خوف و ترس در امان است .
7. سوره مباركه اعراف : هر كس سوره اعراف را مخصوصا روزهاى جمعه بخواند از خوف و ترس مصون است و روز قيامت بى حساب وارد بهشت مى شود.
8. سوره مباركه توبه : هر كس سوره توبه را بخواند، پيغمبر صل الله عليه و آله شفيع او باشد و نفاق در او راه نيابد.
9. سوره مباركه انفال : تلاوت سوره انفال در هر ماه ، انسان را از نفاق ، بيمه مى كند و از شيعيان راستين اميرالمؤ منين عليه السلام قرار مى دهد.
10. سوره مباركه يونس : هر كس سوره يونس را بخواند، در صف جهال قرار نمى گيرد و روز قيامت هم از مقربين است .
11. سوره مباركه هود: خواندن سوره هود، خوف و حزن را از دل مى زدايد.
12. سوره مباركه يوسف : هر كس هر روز و هر شب سوره يوسف را بخواند، روز قيامت ، با جمال يوسف محشور و از برگزيدگان بندگان محسوب مى گردد.
13. سوره مباركه رعد: هر كس سوره رعد را قرائت كند، به ساعقه و سوختن مبتلا نمى گردد و روز قيامت ، بدون حساب وارد بهشت مى شود.
14. سوره مباركه ابراهيم : هر كس سوره ابراهيم را در ركعت نماز جمعه بخواند، به فقر و جنون و بلوى مبتلا نمى شود.
15. سوره مباركه حجر: هر كس سوره حجر را بخواند، حق تعالى به عدد مهاجر و انصار و استهزاكنندگان پيغمبر صل الله عليه و آله ، براى او ده حسنه بنويسد.
16. سوره مباركه نحل : امام محمد باقر عليه السلام فرمود: هر كس سوره نحل را بخواند، از هفتاد بلا، مانند جنون و جذام مصون مى ماند و محل او بهشت است .
17. سوره مباركه اسراء: هر كس اين سوره را بخواند، در هر شب جمعه ، در اصحاب حضرت قائم خواهد بود و روز قيامت با شهداء محشور مى شود.
18. سوره مباركه كهف : هر كس هر شب جمعه سوره كهف را تلاوت كند، در آخرت با شهداء محشور مى گردد.
19. سوره مباركه مريم : هر كس سوره مريم را ادامه دهد، در مال و اولاد بى نياز مى گردد و در آخرت هم ، ملك سليمان به او عطا مى شود.
20. سوره مباركه طه : هر كس سوره طه را قرائت كند، خداوند او را دوست دارد و او نيز خداوند را دوست دارد.
21. سوره مباركه انبياء: هر كس سوره انبياء را بخواند، به شرط دوستى آنها (انبياء) در بهشت با آنها محشور مى گردد.
22. سوره مباركه حج : هر كس سوره حج را در سه روز متوالى بخواند، خداوند در آن سال ، او را به حج مى فرستد و اگر در راه بميرد، به بهشت مى رود
23. سوره مباركه مؤ منون : هر كس هر صبح جمعه سوره مؤ منون را بخواند، خداوند، عاقبت او را به خير و سعادت مقرون مى كند و با پيغمبران محشور سازد.
24. سوره مباركه نور: هر كس سوره نور را تلاوت كند، اموال ، فروج و زنان خود را در پناه خدا حفظ نموده ، از خاندان او هيچكس زنا نكند و شيعه آل محمد بميرد. هفتاد هزار ملك نيز براى او استغفار كنند.
25. سوره مباركه فرقان : هر كس قرائت اين سوره را هميشه و هر روز ادامه دهد، خداوند او را عذاب نكند، تا او را در بهشت جا دهد.
26. سوره مباركه شعراء: از امام صادق عليه السلام منقول است كه هر كس اين سوره را براى برآمدن حاجت بخواند، حاجتش برآورده گردد؛ به شرط اينكه تا چهل روز، هر روز يك بار بخواند و چنانچه يك روز قرائت نشود ختم را دوباره از سر بگيرد.
27. سوره مباركه نمل : هر كس اين سوره را بخواند، حق تعالى براى او ده حسنه نويسد و بى نياز گردد. در قيامت نيز با انبياء و شهداء محشور شود.
28. سوره مباركه قصص : هر كس اين سوره بخواند، حق تعالى به عدد كسانى كه تصديق موسى و تكذيب او را كرده ، ده حسنه براى او بنويسد.
29. سوره مباركه عنكبوت : پاداش و ثواب قرائت اين سوره ، بهشت برين است .
30. سوره مباركه روم : امام صادق عليه السلام سوگند ياد فرمود كه هر كس اين سوره را در ماه رمضان بخواند، اهل بهشت است .
31. سوره مباركه لقمان : هر كس اين سوره را هر شب تلاوت كند، خداوند او را از شر شيطان حفظ مى كند.
32. سوره مباركه سجده : قرائت سوره سجده ، سبب مى شود كه روز قيامت نامه اعمال او را به دست راستش بدهند.
33. سوره مباركه احزاب : هر كس سوره احزاب را بسيار بخواند، روز قيامت در جوار پيغمبر صل الله عليه و آله محشور مى گردد.
34. سوره مباركه سباء: هر كس اين سوره و سوره فاطر را هر شب بخواند، از مصائب مصون مى ماند و خير دنيا و آخرت نصيب او مى گردد.
35. سوره مباركه فاطر: هر كس اين سوره و سوره سباء را هنگام شب بخواند، در آن شب ، در امان خداوند خواهد بود. اگر هنگام روز بخواند، در آن روز، مكروه و ناراحتى به او نمى رسد.
36. سوره مباركه يس : هر كس سوره يس را تلاوت كند، مانند كسى است كه 12 بار قرآن را خوانده باشد، همچنين خير دنيا و آخرت نصيب او مى شود و از سكرات مرگ مصون مى ماند.
37. سوره مباركه صافات : خواندن اين سوره در روز جمعه ، بنابر آنچه از امام صادق عليه السلام نقل شده است ، موجب دفع انواع بلاها و مرض هاست .(26)
38. سوره مباركه ص : هر كس اين سوره را در شب جمعه بخواند، خير دنيا و آخرت به او عطا مى شود، آنچه كه به كسى از مردم عطا نشده جز نبى مرسل يا ملك مقرب ، و خداوند او را داخل بهشت مى كند.
39. سوره مباركه زمر: هر كس اين سوره را بخواند، در دنيا و آخرت عزيز و شريف مى گردد و بدنش بر آتش حرام مى شود.
40. سوره مباركه مؤمن : هر كس در هر شب سوره مؤ من را بخواند، گناهان او آمرزيده و خير دنيا و آخرت نصيب او مى گردد.
41. سوره مباركه فصلت : هر كه اين سوره را قرائت كند، در دنيا به سرورى ، عيش و عزت زندگى كرده و در آخرت به نورانيت محشور گردد.
42. سوره مباركه شورى : هر كس اين سوره را بخواند، روز قيامت صورتش مانند ماه شب چهارده مى درخشد.
43. سوره مباركه زخرف : هر كس اين سوره را بخواند، از گزندگان قبر تا وقتى كه وارد قيامت شود، مصون است .
44. سوره مباركه دخان : هر كس در نمازهاى واجب و مستحب خود، مخصوصا بيست و سوم ماه رمضان اين سوره را بخواند، روز قيامت ، در سايه عرش خواهد بود.
45. سوره مباركه جاثيه : هر كس اين سوره را بخواند، آتش ، بدن او را فرا نمى گيرد و همواره با پيغمبر صل الله عليه و آله خواهد بود.
46. سوره مباركه احقاف : هر كس شب و روز جمعه ، سوره احقاف را بخواند، در دنيا و قيامت ، در امان است .
47. سوره مباركه محمد صل الله عليه و آله : هر كس سوره محمد صل الله عليه و آله را تلاوت كند، شك به دلش راه نمى يابد.
48. سوره مباركه فتح : هر كس اين سوره را بخواند، مال ، جان ، زن و فرزندش مصونيت از اتلاف ، پيدا خواهند كرد.
49. سوره مباركه حجرات : هر كس سوره حجرات را قرائت كند، از زوار پيغمبر صل الله عليه و آله محسوب مى گردد.
50. سوره مباركه ق : هر كس اين سوره را در نمازهاى واجب و مستحب خود بخواند، خداوند رزق او را وسعت مى دهد.
51. سوره مباركه الذاريات : هر كس اين سوره را شب يا روز بخواند، در دنيا رزقش وسيع و هنگام مردن ، قبرش نورانى مى گردد.
52. سوره مباركه طور: هر كس سوره طور را بخواند، خداوند خير دنيا و آخرت را به او عنايت فرمايد.
53. سوره مباركه نجم : هر كس اين سوره را قرائت كند، ميان مردم به محبوبيت زندگى كند.
54. سوره مباركه قمر: هر كس اين سوره را قرائت كند، روز قيامت سوار ناقه نور، وارد بهشت مى گردد.
55. سوره مباركه الرحمن : هر كس اين سوره را در هر جمعه و سوره واقعه را در هر شب بخواند، روز قيامت به صورت انسانى كامل و نورانى محشور مى گردد.
56. سوره مباركه واقعه : هر كس اين سوره را براى وسعت روزى خود بخواند، اثر عجيبى دارد. بايد از شب شنبه شروع كرده تا شب جمعه ، سه بار و در شب جمعه هشت بار بخواند و تا مدت پنج هفته اين كار را ادامه دهد.
57. سوره مباركه حديد: هر كس اين سوره را جهت برآمدن حاجت ، در شب جمعه ، هفت بار بدون فاصله و پشت سر هم بخواند، اثر عجيبى دارد.
58. سوره مباركه مجادله : هر كس اين سوره را تلاوت كند، در نامه عملش او را از حزب خدا ثبت كنند. كسى بر او فائق نشود و با او نتواند مجادله كند و در چشم مردم نيز معتبر و موقر باشد.
59. سوره مباركه حشر: هر كس اين سوره را بخواند، تا وقتى كه از دنيا برود عرش ، كرسى ، آسمانها، زمين ، فرشتگان و حيوانات برى و بحرى و جوى بر او دعا كنند.
60. سوره مباركه ممتحنه : هر كس سوره ممتحنه را در فرايض و نوافل بخواند، خداوند قلب او را به ايمان امتحان نموده نورانى مى فرمايد و فقير نمى گردد.
61. سوره مباركه صف : هر كس اين سوره را در نمازهاى واجب و مستحب بخواند، در صف فرشتگان قرار مى گيرد.
62. سوره مباركه جمعه : هر كس اين سوره را در شب جمعه و در نماز جمعه بخواند، خداوند او را به تعداد روزهاى سال ، ده حسنه به او عنايت مى فرمايد و به بهشت مى فرستد.
63. سوره مباركه منافقون : در مصباح است كه قرائت كردن اين سوره ، انسان را از شر شرك و نفاق حفظ مى نمايد.
64. سوره مباركه تغابن : هر كس اين سوره را در نماز خود بخواند، در قيامت قرآن ، شفيع او مى شود.
65. سوره مباركه طلاق : هر كس اين سوره را در فريضه (نماز واجب ) بخواند، حق تعالى او را از ترس قيامت در پناه خود گيرد و از آتش دوزخ نگهدارد و در بهشتش داخل نمايد.
66. سوره مباركه تحريم : هر كس اين سوره را بخواند، حق تعالى او را توبه نصوح كرامت فرمايد. اگر در نمازهاى واجب خود بخواند، روز قيامت از حزن و اندوه مصون باشد.
67. سوره مباركه ملك : هر كس اين سوره را قرائت كند، مانند كسى است كه شب قدر را احياء داشته و از عذاب قبر نيز محفوظ است .
68. سوره مباركه قلم : هر كس اين سوره را در نمازهاى خود بخواند، خداوند او را از فقر و عذاب ايمن مى فرمايد.
69. سوره مباركه الحاقة : هر كس اين سوره را در فرايض و نوافل بخواند، ايمان او كامل مى گردد، تا خدا را ملاقات كند.
70. سوره مباركه معارج : هر كس سوره معارج را تلاوت كند، در قيامت از گناه او پرسش نمى شود و با پيغمبر صل الله عليه و آله به بهشت مى رود ان شاء اللّه .
71. سوره مباركه نوح : هر كس اين سوره را با ايمان به خدا بخواند، خداوند او را با ابرار محشور فرمايد.
72. سوره مباركه جن : هر كس سوره جن را بخواند، خداوند او را از شر جن و سحر و كيد آنها مصون دارد و با پيغمبر صل الله عليه و آله محشور مى فرمايد.
73. سوره مباركه مزمل : هر كس اين سوره را در نماز عشاء تلاوت كند، خداوند او را سعادت دنيا و آخرت عنايت كند.
74. سوره مباركه مدثر: هر كس سوره مدثر را بخواند، در دنيا شقى نگردد و خداوند او را با پيغمبر صل الله عليه و آله محشور فرمايد.
75. سوره مباركه قيامة : هر كس اين سوره را قرائت كند، از صراط و ميزان ، با موفقيت بگذرد و در قبر نيز بهترين صورت پيدا كند.
76. سوره مباركه دهر: هر كس اين سوره را هر صبح پنج شنبه بخواند، خداوند او را حورالعين بهشت عنايت مى كند.
77. سوره مباركه مرسلات : هر كس سوره مرسلات را با معرفت بخواند، ميان او و پيغمبر صل الله عليه و آله خدا، معارفه رخ دهد.
78. سوره مباركه نباء: هر كس اين سوره را قرائت كند، خداوند او را از شراب بهشتى سيراب گرداند و هر كس يك سال ، هر روز، اين سوره را بخواند؛ به مكه مشرف مى گردد.
79. سوره مباركه نازعات : هر كس اين سوره را بخواند، جوان و شاداب از دنيا مى گذرد، جوان مبعوث مى گردد و جوان به بهشت مى رود.
80. سوره مباركه عبس : هر كس اين سوره را تلاوت كند، روز قيامت ، شاد و خندان باشد و زير سايه عرش خدا قرار گيرد.
81. سوره مباركه تكوير: هر كس اين سوره را تلاوت كند، حق تعالى او را از رسوايى قيامت ، در پناه خود گيرد.
82. سوره مباركه انفطار: كسى كه اين سوره و سوره انشقاق را بخواند، خداوند عز و جل ، او را از حاجتى محجوب نمى فرمايد و مانعى او را از خداوند عظم الشاءنه منع نمى نمايد.
83. سوره مباركه مطففين : هر كس اين سوره را در نماز فريضه خود بخواند، از آتش دوزخ ايمن گشته آتش او را نبيند، او آتش را نبيند، بر پل جهنم نگذرد و روز قيامت او را حسابرسى نكنند.
84. سوره مباركه انشقاق : هر كس اين سوره را بخواند، حق تعالى او را در پناه خود گيرد و نامه او را به دست راستش داده و از اصحاب يمين باشد.
85. سوره مباركه بروج : هر كس اين سوره را در نمازهاى واجب تلاوت كند، با پيغمبران محشور مى گردد.
86. سوره مباركه طارق : هر كس اين سوره را در فرايض خود بخواند، در بهشت ، در صف اصحاب پيغمبران باشد.
87. سوره مباركه اعلى : هر كس سوره اعلى را تلاوت كند، به تعداد هر حرفى كه بر ابراهيم و موسى و محمد صل الله عليه و آله نازل شده است ، خداوند به او اجر دهد.
88. سوره مباركه غاشيه : هر كس اين سوره را در نماز واجب و مستحب خود بخواند، به رحمت دنيا و آخرت پوشيده گردد.
89. سوره مباركه فجر: هر كس اين سوره را در نمازهاى فجر بخواند، چون متعلق به حضرت سيدالشهداء عليه السلام مى باشد، در قيامت با آن حضرت عليه السلام محشور گردد.
90. سوره مباركه بلد: هر كس اين سوره را در نمازها بخواند، در دنيا، در زمره صالحين و در آخرت با شهداء و نبيين محشور گردد.
91. سوره مباركه الشمس : هر كس اين سوره را تلاوت كند، گويا بر آنچه خورشيد تابيده تصديق كرده و بهشت جاى او باشد.
92. سوره مباركه الليل : هر كس اين سوره را تا چهل شب ، هر شب ، چهل مرتبه بخواند، و وقتى به آيه و ما لاءحد عنده من نعمة تجزى رسيد، سه بار تكرار كند و جهت برآمدن حاجت و وسعت روزى اثر عجيب دارد، به گونه اى كه عقل حيران بماند.
93. سوره مباركه الضحى : هر كس اين سوره را بخواند، حق تعالى او را از جمله كسانى گرداند كه به سعادت شفاعت پيغمبر صل الله عليه و آله رسيده به آن خشنود گشته به بهشت درآيد و به شمار هر يتيمى و هر سائلى او را ده حسنه باشد.
94. سوره مباركه انشراح : ابى بن كعب از رسول خدا صل الله عليه و آله روايت كرده است كه هر كس آن را بخواند، چون مزد كسى باشد كه مرا ملاقات كرده ، مرا از غم شاد كرده و شفاعت او بر من است .
95. سوره مباركه تين : هر كس اين سوره را به شرط ايمان در نمازها بخواند، خداوند از او راضى شود و او را به بهشت مى برد.
96. سوره مباركه علق : هر كس اين سوره را تا موقعى كه از دنيا برود، قرائت كند، شهيد از دنيا رفته و در صف مجاهدين فى سبيل اللّه محسوب مى گردد.
97. سوره مباركه قدر: هر كس اين سوره را بلند بخواند، از مجاهدين است و هر كس ده بار تلاوت كند، خداوند هزار گناه او را مى آمرزد.
98. سوره مباركه البينه : هر كس اين سوره را بخواند، از شرك ، برى است و در دين محمد صل الله عليه و آله محشور مى گردد.
99. سوره مباركه زلزله : هر كس سوره زلزله را تلاوت كند، به زلزله دنيا و آخرت گرفتار نمى شود.
100. سوره مباركه عاديات : هر كس اين سوره را قرائت كند، ثواب همه كسانى را دارد كه در مزدلفه براى حج جمع شده اند و با اميرالمؤ منين محشور گردد.
101. سوره مباركه قارعه : هر كس اين سوره را بخواند، از عذاب و فتنه دجال و جهنم ايمن مى گردد.
102. سوره مباركه تكاثر: هر كس اين سوره را در نماز واجب قرائت كند، ثواب صد شهيد دارد و در نماز مستحب ، ثواب پنجاه شهيد دارد.
103. سوره مباركه عصر: هر كس اين سوره را در نوافل بخواند، روز قيامت ، خندان محشور گردد، تا وارد بهشت شود.
104. سوره مباركه همزه : هر كس اين سوره را در نمازها بخواند، خداوند او را از فقر دور و رزق او را وسيع گرداند.
105. سوره مباركه فيل : هر كس اين سوره را تلاوت كند، روز قيامت ، همه موجودات شهادت دهند كه او صالح است .
106. سوره مباركه قريش : هر كس اين سوره را قرائت كند، خداوند روز قيامت ، او را سواره و نورانى وارد محشر كند.
107. سوره مباركه ماعون : هر كس اين سوره را چهل و يك بار بخواند، فقر از خانه او برود، فرزندان او محتاج نشوند و خواننده آن در حفظ حمايت خدا تا روز ديگر باشد.
108. سوره مباركه كوثر: جهت حصول توانگرى و بى نيازى از خلق ، روز چهارشنبه دو ركعت نماز حاجت خوانده پس از سلام ، چهل بار سوره كوثر بخواند. در حديثى آمده است كه هر كس اين سوره را در نمازهاى واجب و مستحب خودش بخواند، خداوند در روز قيامت از آب كوثر به او مى دهد تا بياشامد.
109. سوره مباركه كافرون : هر كس اين سوره را در نمازها بخواند، مانند كسى است كه ربع قرآن را خوانده باشد و خداوند گناهان او و والدين او را بيامرزد.
110. سوره مباركه نصر: هر كس اين سوره را در نمازها قرائت كند، خداوند او را در همه جا يارى فرمايد.
111. سوره مباركه تبت : هر كس اين سوره را بخواند، ثواب ايمان به كتب آسمانى و پيغمبران را دارد.
112. سوره مباركه توحيد: هر كس اين سوره را در نمازها بخواند، مانند آن است كه ثلث قرآن را خوانده باشد و به تعداد مؤ منين ثواب دارد و خدا جميع خير دنيا و آخرت را به او عنايت فرمايد.
113. سوره مباركه فلق : هر كس اين سوره و سوره ناس را بخواند، خداوند به او بشارت بهشت عنايت كند و از بليات دنيا و آخرت مصون بماند. در حديثى آمده است كه هر كس سوره فلق و ناس را بخواند، گويا تمام كتاب هايى را كه خداوند آنها را بر انبياء نازل كرده خوانده است .
114. سوره مباركه ناس : هر كس اين سوره را جهت مال دنيا، هلاكت دشمن و دفع بليات دنيا بخواند، به مراد رسد.(27)
برگرفته از وبhttp://ateena.blogfa.com
-
تا مصیبتی نباشد به فکر تغییر زندگی نمیافتیم پس ما به مشکلات و مصیبتها محتاجیم .
-
ما از شکستها بیشتر از پیروزیهایمان چیز یاد میگیریم .
-
جهان همیشه برای تغییر و اصلاح به ما سقلمههایی میزند اما اگر نفهمیم و درس را یاد نگیریم با پتک بر سرمان میکوبد .
-
اگر درسهایی که روزگار به ما میدهد یاد نگیریم ؛ مجبور به گذراندن مجدد آن هستیم ؛ راه فرار وجود ندارد .
-
اگر احساس بدبختی میکنیم نشانهی آن است که به درسهایی که روزگار به ما میدهد توجه نکردهایم .
-
ما معمولا دوست داریم که مهمترین درسها را به تعویق بیندازیم مثلا میگوییم : « حاضرم هرکاری بکنم جز بخشیدن فلانی » . شاید مهمترین درس امروز ما بخشیدن همان شخص است .
-
بخشیدن باید از صمیم قلب باشد وگرنه خودمان را فریب دادهایم .
-
قبل از اینکه آدرست را عوض کنی تفکرت را عوض کن ( به هرکجا که روی آسمان همین رنگ است ) . اگر روشمان را عوض نکنیم ؛ همه جا رئیس پستفطرت ، همسایهی بد ، همکار بد و . . . . . . وجود دارد .
-
تنها راه غلبه بر ترس ، روبرو شدن با آن است و ما غالبا به طرف حوادثی کشیده میشویم که از آن وحشت داریم . این روش زندگی ، برای تشویق ما انسانها به رشد کردن است .
-
زندگی نباید همیشه با درد و رنج آمیخته باشد ؛ با این حال درد و رنج هنوز هم دلیل اصلی تغییر کردن ماست .
-
متأسفانه مبارزات واقعی زندگی هرگز آسان نیستند .
-
هرکسی قدم به زندگی ما میگذارد ؛ یک معلم است که محدودیتها را به ما نشان میدهد .
-
زندگی کی آسانتر میشود ؟ هیچوقت !! اما میتوانیم یاد بگیریم با زندگی بهتر کنار بیاییم .
-
هرکسی مشکلات خودش را دارد ؛ پس به حال کسی حسرت نخوریم .
-
خود ما انسانها هم اگر هیچ مشکلی نداشته باشیم ؛ احساس یکنواختی میکنیم .
-
شرطی برای خوشبختی خود تعیین نکنیم ؛ از همین الان احساس خوشبختی کنیم ؛ چون خوشبختی خیالی که هیچ مشکلی نداشته باشیم ؛ وجود خارجی ندارد .
-
مرتبا از خود بپرسیم : « از این مسئله چه درسی باید بیاموزم » .
-
همیشه هرکسی آمادگی پذیرفتن هر درسی را ندارد ؛ پس همیشه با اصرار نمیتوان به افراد درس زندگی داد .
-
از درسهای زندگی نمیتوان فرار کرد ؛ چون آنقدر تکرار میشود تا نمرهی قبولی بگیریم .
-
یکی دیگر از درسهای طبیعت این است « قبل از کاشتن نمیتوانی درو کنی » یعنی نمیتوانی بگویی اگر من فلان چیز را داشتم بیشتر تلاش میکردم . اول باید تلاش کنی ؛ سپس به نتیجه میرسی ( مثلا اگر پول داشتم فلان کار را میکردم ) .
-
درس دیگر این است که برای بهدست آوردن یک بوته باید دانههای زیادی را کاشت. یعنی کسی مؤفقیت 100% در زندگی را برای ما تضمین نکردهاست .
-
ما در زندگی آن چیزی را بدست میآوریم که طلب کردهایم. یعنی اگر در زندگی چیزی که باب میلمان است را بدست نیاوردهایم؛ به دلیل این است که تلاش کافی را انجام ندادهایم
-
اگر ما با امکانات کم موفق نیستیم؛ امکانات زیاد هم مشکلی از ما حل نمیکند زندگی مثل میدان جنگ است؛ از هرچه داریم باید بهترین استفاده را بکنیم فرصت زیادی برای خیالپردازی نیست.
-
برای هرکاری که در پیش رو دارید حداکثر توان خود را کار بگیرید و مطمئن باشید فرصتها و موقعیتها شما را پیدا خواهندکرد.
-
زندگی ماهیت انبارشوندگی دارد؛ شکست یا پیروزی کم کم ایجاد میشود و ما همیشه باید برآوردی از عملکردمان داشتهباشیم؛ چون ممکن است با اهمال، اندکاندک به فاجعه نزدیک شویم. در زندگی ثبات وجود ندارد؛ یا باید به جلو برویم و یا پایین بیفتیم.
-
انضباط لازمهی زندگی است؛ اگر کسی خود بهخود انضباط را رعایت نکند به سمتی کشیده میشود که دیگران او را به انضباط وادار کنند.
-
هیچ تلاشی بینتیجه نمیماند. شاید بلافاصله نتیجهاش دیده نشود ولی حتما اثر خود را دارد مثل آب که بعد از مدتها حرارت دیدن در وقتیکه به 100 درجه میرسد در یک لحظه به جوش میآید.(حکمت الهی)
-
زندگی مثل موج میماند. ناگهان چند مشکل چون موج حمله میکنند و بعد آرامش برقرار میشود. ما باید همیشه برای موجها آماده باشیم.
-
قانون طبیعت این است :«تغییر کن یا بمیر!» راه سومی وجود ندارد. پس باید انعطافپذیر باشیم.
-
انسانهای خوشبخت و شاد به تنها تغییر را میپذیرند؛ بلکه آن را به فال نیک میگیرند.
-
بیشتر محدودیتهای زندگی ما واقعی نیستند بلکه دیگران و خودمان آنها را ساختهایم که ما را از پیشرفت و تغیر مثبت باز میدارد (مثل تعصبات، باورها و اعتقادات غلط)
-
گاهی نسخههایی (معمولا در کودکی )برای ما پیچیده میشود و ما سعی میکنیم از آن نسخه سرپیچی نکنیم و عمری را پر از ملالت و بیهودگی بگذرانیم. اگر این نسخهها واقعا به درد نمیخورد؛ در دور انداختن آن تردید نکنید.
-
واژههایی مثل «من هرگز» و «من همیشه» ما را در قفسی زندانی میکنند که حاصلی جز عمری حسرت ندارد.
-
هر اعتقادی که ما را فقیر و بیچاره نگهمیدارد؛ باید دور انداخته شود. اگر باورها و اعتقادات شما کمکی به شما نمیکند آنها را کنار بگذارید .
-
اعتقاد به «باید»ها هیچ کمکی به ما نمیکند زیرا دنیای واقعیتها، باید را نمیشناسد. باید و نبایدی وجود ندارد.
-
ما میتوانیم صرفنظر از نوع رفتارهای دیگران، همیشه شاد و خوشبخت باشیم.
-
آنچه ایجاد تمایز میکند؛ شغل شما نیست؛ اعتقادات شماست.
-
شرط سعادت آن است که فرمانروای ذهن خود باشیم و عنان زندگیمان را بهدست دیگران و حرفهایشان ندهیم.
-
اگر پول کافی بهدست نمیآوریم؛ یا بهدست میآوریم و زود از دست میدهیم دلیلش نه در بیرون، بلکه در درون ماست. برای همین برندگان قرعهکشی بعد از چند سال وضع مالیشان خرابتر از قبل میشود چون در درونشان چیزی تغییر نکردهاست.
-
برای آنکه چیزی در زندگی داشتهباشید و آن را حفظ کنید لازم است که با آن احساس راحتی کنید. برای پول درآوردن و نگهداشتن آن باید با پول راحت باشید.
-
این فکر که «اگر ما پول داشتهباشیم دیگران رنج میبرند» احمقانه است. وقتی ما پول داشته باشیم با خرج کردنش دیگران هم استفاده میبرند.
-
از آنچه داریم لذت ببریم؛ چون خودمان مهمترین فرد زندگیمان هستیم. اگر برای خودمان ارزش قائل نباشیم و احساس خوشبختی نکنیم به خوشبختی نمیرسیم.
-
مصیبتهای زندگی برای آزار ما بهوجود نمیآید بلکه میخواهند عقاید غلط ما را تغییر دهند.
-
خودتان را به چیزی بیش از حد وابسته نکنید. چون از شما میگریزد. تمام تلاشتان را انجام دهید ولی در نظر داشته باشید که اگر نشد؛ پایان زندگی نیست؛ حتما کار دیگر انجام میدهید.
-
برای بدست آوردن هرچیزی باید قسمتی از آن را ببخشیم. البته بخشیدن باید بدون چشمداشت سود باشد؛ در غیراینصورت معامله است.
-
عشق واقعی عشقی است که بدون احساس نیاز باشد و عاشق معشوقش را آزاد بگذارد.
-
تا چیزی را نپذیریم نمیتوانیم تغیرش دهیم.......................................کارل یونگ
-
تنفر چیز خوبی نیست. وقتی از چیزی متنفر باشیم به گونهای نامرئی به آن متصل میمانیم و این اتصال باعث ماندگاری موضوع مورد تنفر میشود.
-
مثبت بودن و دیدگاه مثبت را باید وارد ضمیر ناخودآگاه خود کنیم تا بتوانیم جنبههای خوب زندگی را بهتر ببینیم.
-
شکرگزاری نعمتها، شاید یک دلیلش این است که ما با شمردن نعمات الهی و شکرگزاری میتوانیم بیشتر روی جنبههای مثبت زندگی تأکید کنیم (چون خداوند نیازی به شکرگزاری ما ندارد)
-
اگر نگاه و نوع نگرشمان را به زندگی عوض کنیم؛ میتوانیم از هر شغلی لذت ببریم.
-
آیا بهتر نیست بهجای جدا کردن کار از فراغت آنها را مجموعهی زندگی بدانیم؟ در این صورت کار زجرآور و فراغت سرشار از بطالت نیست.
-
هرکاری را (هر چند کوچک یا کسل کننده) جدی بگیرید. یعنی حداکثر تلاش خود را بهکار ببندید. بهعبارت دیگر به اصول حرفهایگری پابند باشید.
-
هر روز کار را با این جمله شروع کنید: «امروز میخواهم بهتر و مؤثرتر از دیروز باشم» و از کار خود لذت ببرید.
-
برای در اوج ماندن تنها استعداد کافی نیست.
-
اگر همیشه بیشتر از حقوقتان کار کنید؛ سرانجام روزی خواهد رسید که بیشتر از کارتان حقوق بگیرید.
-
ما برای رئیسمان کار نمیکنیم؛ ما برای خودمان کار میکنیم.
-
وقتی تنها نیمی از توان خود را بکار میگیرید بسیار بیشتر از رئیستان زجر میکشید. او فقط چند دلار از دست میدهد؛ ولی شما شور و اشتیاق و اعتماد به نفس خود را از دست میدهید.
-
لذت بردن از کار یک تصمیم و یک انتخاب است.
-
همیشه و در هرکاری حداکثر تلاش خود را بهکار گیرید؛ نه بهخاطر آنکه دیگران را تحت تأثیر قرار دهید؛ بهخاطر اینکه، این تنها راه لذت بردن از کار است.
-
اگر کار معمول شما لذتبخش و جالب نیست؛ حداقل میتوانید در اوقات فراغت، بهکاری که علاقه دارید بپردازید. این فرصت را از خود دریغ نکنید.
-
هیچکس به خاطر هدر دادن زندگی مدالی به شما نخواهد داد. اگر قلباً اعتقاد دارید که این کار شما نیست عوضش کنید.
-
برای بازیابی علائق خود که اکنون حتی آنها را فراموش کردهاید الف – از کارهایی که به صورت عادی وتکراری درآمده پرهیز کنید. ب – برای مدتی تلویزیون را کنار بگذارید. ج – کارهای تازه را امتحان کنید.
-
اگر میخواهید زندگی خود را با انجام کار مورد علاقهتان تأمین کنید؛ میتوانید از سرگرمیهای خود بهعنوان یک منبع درآمد استفاده کنید. تا جاییکه میتوانید، از سرگرمی اوقات فراغت خود، برای انتخاب شغل استفاده کنید.
-
در هرجا و هر وضعیتی که هستید؛ درمانده و پایبند نباشید . درختان اسیر خاکند؛ شما انسانید.
-
انسان پس از آغاز کردن هر کار انگیزه لازم را بهدست میآورد. نشستن و نقشهی آغاز کشیدن بیهوده است. شور و اشتیاق نتیجهی حرکت است و از حرکت است که فرصتها و موقعیتهای تازه نمایان میشود.
-
شهامت به معنی فقدان ترس نیست. شهامت عمل کردن باوجود ترس است. کسانی که در زندگی هیچ کاری انجام نمیدهند؛ درست به اندازه کسانی که دست به مخاطرات بزرگ میزنند میترسند. حال که قرار بر ترسیدن است؛ چرا از چیزهای بزرگ نترسیم؟
-
برای شروع یک کار جدید (و بزرگ) همیشه از خود بپرسید: « بدترین حالتی که ممکن است پیش بیاید چیست؟» اگر شهامتش را دارید به خود بگوئید: «هر چه پیش آید از پسش بر میآیم.»
-
ترس قاتل انسان است. وقتی بر چیزهایی تمرکز میکنید که از آنها میترسید؛ همین تصویرهای ذهنی خود ساخته، مستقیما شما را به سوی حادثه میبرند. پس بر خواستههای خود تمرکز کنید نه بر ترسهای خود.
-
انسانهای موفق فرقی با بقیه ندارند؛ جز آنکه انضباط و فن و مهارتی را در خود پرورش داده و سپس عرضه کردهاند. شما هم همین کار را بکنید.
-
تمرکز کردن روی هرکاری انجام آن کار را سریعتر میکند برعکس عجله کردن که باعث افزایش استرس و خراب شدن کار میشود. موقع انجام هر کاری بگویید: «فعلا تمام حواسم همین جاست؛ هرقدر میخواهد طول بکشد. عجله بی عجله»
-
در حال زندگی کنید و گذشته و آینده رها کنید مثلا موقع غذا خوردن به مزه تکتک لقمهها فکر کنید از دیدن تکتک درختها در موقع گردش لذت ببرید. به گذشته فقط برای درس گرفتن (و نه حسرت خوردن) و به آینده فقط برای برنامهریزی (و نه ترس و نگرانی) فکر کنید؛ آنهم در مواقع خاص، نه تکتک لحظات زندگی، چون حال را از دست میدهید.
-
وقتی از ماندن در یک مکان احساس خوشایندی نداری؛ راهتان را ادامه بدهید. چون این مکانها انرژی شما را تخلیه میکنند و شما را به سوی نگرانی و افسردگی میبرند.
-
شکرگزاری موجب آرامش بیشتر انسان میگردد. هر بار که میگوییم: «متشکرم» در حقیقت خاطرنشان میسازیم که «آنچه را دارم میپذیرم و آنچه را که باید یاد بگیرم میآموزم»
-
زندگی را بپذیرید تا ببینید چگونه هر چیز آن در خدمت شماست.
-
اکثر ما با این اعتقاد رشد میکنیم که «میتوان با نبخشیدن دیگران آنها را تنبیه کرد» به بیان دیگر «من اگر تو را نبخشم تو رنج خواهی برد» اما در واقع این من هستم که رنج میبرم؛ منم که عقده در دل دارم؛ منم که بیخوابم
-
خودتان را دوست بدارید. اگر شما خودتان را دوست نداشته باشید؛ نمیتوان انتظار داشت که دیگران دوستتان بدارند. یعنی خودمان را همانطور که هستیم بپذیریم و سرزنش نکنیم.
-
بعضی زوجها وقت گرانبهای خود را صرف میکنند تا همسران خود را احمق جلوه دهند (یعنی ثابت کند دیگری اشتباه میکند). اما بهتر است در موقع تنش با هم همکاری کرده و مثل یک تیم عمل کنند.
-
ما همیشه میخواهیم که دیگران را تغییر دهیم یا آنها خودشان را تغییر دهند. در صورتیکه کلید اصلی تغییر خودمان است که از آن فرار میکنیم. اگر خودمان را عوض کنیم همه چیز در دور و برمان هم عوض میشود.
الف) متون نظم:
شاهنامه فردوسی: «غمنامهی رستم و سهراب» و «رزمنامهی رستم و اسفندیار» حسن انوری و جعفر شعار (نامهی باستان جلد اول و دوم دکتر کزازی. شرح جلد اول شاهنامه، دکتر جوینی، توضیحات مربوط به داستانها و همچنین سایر گزیدهها).
بوستان سعدی: شرح و توضیح دکتر یوسفی (شرح دکتر خطیب رهبر و…).
غزلیات و قصاید سعدی: کلیات سعدی، چاپ فروغی. گزیدهی غزلیات و قصاید خطیب رهبر
مخزنالاسرار: تألیف وحید دستگردی (شرح مخزنالاسرار دکتر برات زنجانی، شرح مخزنالاسرار دکتر بهروز ثروتیان،پردهی سحر سحری انزاوینژاد)
لیلی و مجنون، خسرو و شیرین: چاپ دکتر حمیدیان. شرح برات زنجانی.
قصاید خاقانی: گزیدهی دکتر سجادی هر دو گزیدهی ایشان، یکی چاپ امیرکبیر و دیگری چاپ نشر سخن. (شرح دشواریها و رخسار صبح دکتر کزازی، شاعر صبح دکتر سجادی، بزم دیرینه عروس معصومه معدنکن و …).
مثنوی: شرح استاد فروزانفر(شرح مثنوی دکتر استعلامی ،کریم زمانی و …). (دفتر اول مثنوی اهمیت بیشتری دارد)
حدیقه الحقیقه: تصحیح مدرس رضوی و تعلیقات آن. آب آتش افروز، دکتر اشرفزاده.
منطقالطیر: تصحیح دکتر صادق گوهرین (گزیدهی منطقالطیر دکتر شمیسا و …).
حافظ : شرح دکتر خطیب رهبر (حافظ نامهی بهاءالدین خرمشاهی، مکتب حافظ منوچهر مرتضوی و …).
ب) متون نثر:
تاریخ بیهقی: به کوشش دکتر خطیب رهبر (گزیدهها و سایر منابع).(جلد اول و نیمهی اول جلد دوم مهمتر است.)
چهار مقاله: به تصحیح دکتر معین (تعلیقات دکتر معین و تعلیقات علامه قزوینی بر چهار مقاله).
قابوسنامه: شرح دکتر یوسفی (گزیدهی قابوسنامهی دکتر یوسفی و …).
گلستان سعدی: شرح دکتر خطیب رهبر (شرح دکتر یوسفی و…).
کلیله و دمنه: شرح مرحوم مجتبی مینوی (تصحیح محمد روشن و…)
مرصاد العباد: به اهتمام دکتر محمد امین ریاحی.
کشفالاسرار: گزیدهی انزاوی نژاد.
تاریخ جهان گشا : جلد اول و گزیدهی دکتر جعفر شعار (شرح مشکلات،دکتر احمد خاتمی و …..).
مرزباننامه: تصحیح خطیب رهبر (تصحیح محمد روشن و…). (جلد اول باب اول تا چهارم مهمتر است.)
ج) کلیات مسائل ادبی:
دستور زبان: احمد گیوی و حسن انوری جلد ۱ و ۲ (دستور زبان خیامپور. دستور زبان پنج استاد).
عروض و قافیه : شناخت شعر دکتر شاه حسینی، عروض و قافیهی دکتر شمیسا (عروض فارسی، دکتر ماهیار).
معانی و بیان : معانی و بیان دکتر تجلیل، معانی و بیان دکتر شمیسا (بیان دکتر کزازی).
بدیع: فنون بلاغت و صناعات ادبی استاد همایی، بدیع دکتر شمیسا (بدیع دکتر کزازی).
تاریخ ادبیات: تاریخ ادبیات در ایران صفا. از صبا تا نیما (۲ جلد)، از نیما تا روزگار ما، یحیی آرینپور. ادوار شعر فارسی، شفیعی کدکنی (ادبیات معاصر، محمد حقوقی – ادبیات معاصر نثر هرمز رحیمیان، تاریخ ادبیات تألیف ذبیحا… صفا ۳ جلد).
سبک شناسی: سبک شناسی بهار (جلد ۲ و ۳)، سبک شناسی نظم و نثر (دکتر شمیسا).
(کلیات مسائل ادبی: تألیف دکتر فرهاد طهماسبی و دکتر یدالله بهمنی).
د) عربی:
زبان قرآن، حمید محمدی، جلد ۱ و ۲ دورهی متوسطه.
مبادی العربیه جلد ۲و۳/
نهجالبلاغه، جعفر شهیدی.
(شرح و ترجمهی مبادی العربیه دکتر حسینی . صرف برای دانشجو، نحو برای دانشجو، دکتر سید محمد رادمنش).
ه( زبان انگلیسی:
کتاب Humanities (جلد اول)، دکتر مهدی نوروزی و دکتر پرویز بیرجندی، انتشارات سمت، جزوهی زبان تخصصی ادبیات که کانون در اختیار داوطلبان قرار میدهد. فرهنگ اصطلاحات ادبی، سیماداد، انتشارات مروارید.
زبان انگلیسی عمومی تألیف عسگری، انتشارات کانون فرهنگی آموزش. (کتاب English for students of persion literature.- بخشهای مربوط به انوری، خاقانی از جلد دوم کتاب Literary History of persia. Edward Brone . مباحث مربوط به ادبیات فارسی از کتاب دائرة المعارف اسلام)
و) کتابهای کمک آموزشی:
مجموعه سؤالهای کارشناسی ارشد جلد اول، مریم کفاشیان و معصومه رحیمی، انتشارات پردازش
مجموعه سؤالهای کارشناسی ارشد جلد دوم، اکبر شاملو، انتشارات پردازش
مجموعه سؤالها و پاسخ تشریحی در دو جلد به کوشش یدالله بهمنی و سید عباس نوابی، انتشارات دارینه
کلیات مسائل ادبی زبان و ادبیات فارسی کارشناسی ارشد ، پوران پژوهش
زبان انگلیسی تخصصی زبان و ادبیات فارسی کارشناسی ارشد ، پوران پژوهش
عربی زبان و ادبیات فارسی کارشناسی ارشد ، یدالله بهمنی
کتاب جامع زبان و ادبیات فارسی کارشناسی ارشد ، مرضیه رنجبر
بچه ها :اگر با اطمینان زندگی کنند اعتماد به خود و اعتماد به دیگران را می آموزند.
اگر با دوستی و محبت زندگی کنند زندگی در دنیای امن را می آموزند.
وقتی با سرزنش و انتقاد زندگی می کنند می آموزند بی اعتماد
به خود باشند .
وقتی با خشونت زندگی می کنند می آموزند که جنگجو باشند.
وقتی با ترس زندگی می کنند می آموزند که بُزدل باشند.
وقتی با ترحم زندگی می کنند می آموزند که به خود احساس ترحم داشته باشند.
وقتی با حسادت زندگی می کنند می آموزند که در خود احساس گناه داشته باشند.
اما ...
اگر با شکیبایی زندگی کنند بردباری را می آموزند.
اگر با تشویق زندگی کنند اعتماد و اطمینان را می آموزند.
اگر باپاداش زندگی کنند با استعداد بودن و پذیرندگی را می آموزند.
اگر با تصدیق شدن زندگی کنند عشق را می آموزند.
اگر با توافق زتدگی کنند دوست داشتن خود را می آموزند.
اگر با تایید زندگی کنند با هدف زندگی کردن را می آموزند.
اگر با صداقت زندگی کنند حقیقت را می آموزند.
اگر با انصاف زندگی کنند دفاع از حقوق را می آموزند.
اگر با اطمینان زندگی کنند اعتماد به خود و اعتماد به دیگران را می آموزند.
اگر با دوستی و محبت زندگی کنند زندگی در دنیای امن را می آموزند.
خواندن یکی از پیشرفته ترین وپیچیده ترین توانایی های ذهنی انسان است.خواندن یعنی ارتباط کلی فرد با یک سری اطلاعات سمبلیک (نمادین)که به جنبه بصری یادگیری اطلاق می شود(یعنی تبدیل نوشتاری به گفتاری).
کیفیت و بازدهی خواندن ومطالعه به میزان اصلاح روش های آموخته شده در دوران ابتدایی بستگی دارد.
درفرهنگ روانشناسی٬ اصطلاح اختلال خواندن(نارسا خوانی) به هر گونه ناتوانی در خواندن اطلاق می شود که بواسطه آن دانش آموزان از سطح پایه کلاس خود در زمینه خواندن عقب می مانند و هیچ گونه شواهد عینی دال بر نارسایی هایی چون عقب ماندگی ذهنی٬آسیب مغزی٬مشکلات هیجانی و فرهنگی٬و مشکلات گفتاری وجود ندارد. دانش آموزان نارسا خوان٬ دارای نقایص بسیار گوناگونی هستند که منشاء آنها عملکرد نامناسب مغز است.این عملکرد نامناسب لزوما ناشی از آسیب مغزی نیست بلکه به سبب این است که مغز این افراد عملکردی متفاوت از کودکان عادی دارد.
نارسا خوانی که به تاخیر و نقص در توانایی خواندن مربوط می شود با اصطلاحاتی مانند: دیسلکسی٬ آلکسی٬عقب ماندگی خواندن٬اختلال ویژه در خواندن همراه است.
مشکلات خواندن یکی از اساسی ترین مشکلاتی است که کودکان دچار اختلالات یادگیری با آن مواجه هستند.این دانش آموزان اکثرا مشکلاتی در جهت یابی فضایی٬تشخیص جهات مختلف(بالا-پایین-چپ-راست-و...) ٬توالی حروف و کلمات وهماهنگی چشم و دست دارند.در واقع خواندن ٬فرایند رشد تکلم و زبان است.بدین معنا که فعالیت خواندن از زمانی آغاز می شود که کودک اولین کلمات را برای بیان مقاصد خود به کار می برد.در این هنگام کودک با دیدن یا لمس کردن شیء و یا تصاویر ٬آن کلمه و یا نماد برایش تداعی می شود و در حقیقت مجموعه ای از صداها جایگزین اشیاء ٬تصاویر و مفاهیم آنها می شوند.پس از تجربه کافی در این زمینه و با آغاز سن رفتن به مدرسه و برخورداری از آموزشهای لازم ٬مرحله ارتباط دادن کلمات و صداها با نمادهای نوشتاری شروع می شود.
پیشنیاز درست خواندن ٬برخورداری از تواناییهایی چون دقت شنوایی٬ ادراک شنوایی و حافظه شنوایی و نیز دقت بینایی٬ ادراک بینایی و حافظه بینایی است.
ملا کهای تشخیص اختلال خواندن در مدرسه
-اشکال در تشخیص حروف الفبا و صدای آنها
-معکوس خواندن کلمات.
-جا انداری کلمات.
-کند خوانی٬آهسته خوانی٬ بریده خوانی جملات.
-گم کردن خط به هنگام خواندن.
-بی رغبتی به خواندن.
-اشکال در بخش و صداکشی(هر چند که ممکن است جزو برنامه آموزشی نباشد).
-تغییر افعال به میل خود.
-بکار بردن کلمه هم معنی کلمه مورد نظر.
-ضعف در درک مطلب.
عدم رعایت علائم نگارشی مانند: (:- ؟ -!-٬ و...)
-بکار بردن حرفی بجای حرف دیگر و یا کلمه ای بجای کلمه دیگر.
عوامل دخیل در اختلال خواندن
*عوامل جسمی(مانند نقایص بینایی-نقایص شنوایی-برتری جانبی وتصویر بدن).
*عوامل دخیل روانشناختی تحولی(مانندزبان-توجه یا دقت-عملکردهای شنیداری-تجسم یا حافظه بینایی-بندش بینایی وشنوایی(مانند تکمیل تصویر یا کلمه).
نارسایی هایی که به مشکلات خواندن منجر می شوند
1- ضعف در تشخیص دیداری:مثال:کودک درتشخیص حروف مشابه مثل (ب-پ-ت-ث-)(ع-غ)(س-ش)(ک-گ)مشکل دارد.
2-ضعف در تشخیص شنیداری: ضعف در تشخیص کلماتی که تلفظ آنها به هم شبیه است مثل:مار-تار-کار-و...
3- ضعف در ترکیب صداها:کودک نمی تواند حروف را به هم پیوند دهد وکلمه بسازد مثال: ﺑ +ا+د=باد
در این مورد معلم میبایستی بر ترکیب هجاها تاکید کند.
4-ضعف در حافظه:در بخاطر آوردن ترتیب حروف مشکل دارد.مثلا به جای کلمه کبریت میخواند=کربیت.
5-در مهارتهای تحلیل کلمه(بخش وصدا کشی)مشکل دارد هرچند که ممکن است بخش وصدا کشی در آموزش مورد تاکید زیادی نباشد.
6-مشکل در استفاده از کلما ت دیداری آشنا(مانند :کلمه هایی که کودک با دیدن آنها بلافاصله می خواند).
7-مشکل در مهارتهای درک لفظی( دانش آموز در درک کلمه ها ومطالب مشکل دارد)مثلا در درک معانی مختلف کلمه (شیر) مشکل دارد.
8-مشکل در مهارتهای خواندن انتقادی:شامل:نتیجه گیری،قضاوت کردن در باره متن، عدم تشخیص بین حقیقت وتصور.
9-مشکل در مهارتهای درک تحلیلی:مثل :قضاوت نقادانه،استنباط،پیش بینی نتایج.
عواملی که در آموزش می بایستی مورد توجه باشد
1-فضای یادگیری.
2-زمان یادگیری.
3-کاهش میزان تکالیف درسی.
4-میزان دشواری دروس(نباید بیش از توان کودک از او انتظار داشت).
5-سادگی زبان آموزشی(باید از استعمال کلمات مبهم وپیچیده پرهیز نمود).
6-روابط شخصی بین معلم ودانش آموزدر حد مطلوب وحسنه باشد.
انواع مشکلات خواندن و راهکارهای درمانی
1-آینه خوانی یا وارونه خوانی.
مثال: خواندن کلمه( رود ) بجای کلمه ( دور).
علل:
الف):رشد ناکافی حرکات چشم.
ب):عدم غلبه نیمکره مغزی (چپ برتری یا راست برتری).
ج):عدم درک این وضوع که مکان حروف یا کلمه باعث میشود که جمله یا کلمه بطور کلی تغییر کند.
د):رشد ناکافی.
ه):تدریس وآموزش نامناسب.
و):تند خوانی وعدم توجه وبی دقتی .
ز):در موارد خیلی شدید علت آن ممکن است اختلال در سیستم عصبی باشد.
روش های درمان:
1- در تمام فصول فعالیتهای مربوط به خواندن تاکید بر آموزش از راست به چپ نمایید (در ریاضیات تاکید از چپ به راست می باشد).
2- کلمه یا جمله را با انگشت یا کارت بپوشانید واز کودک بخواهید به تدریج قسمتی از کلمه یا جمله را که دستتان از روی آن برداشته می شود، را بخواند.
3- کشیدن خط زیرکلمه یا جمله.
4- کودک را آموزش دهید تاانگشت خود را زیرکلمه بگذاردوسرعت خواندن خود را با دستش هماهنگ کند.
5- کشیدن فلش از راست به چپ زیر کلماتی که کودک در خواندن آنها مشکل دارد.
6- کلمه ای را بر روی تخته بنویسید واز کودک بخواهید که همزمان با تعقیب حروف با انگشت ،صدای آن ها را بلند بخواند.
7- ازتخته مغناطیسی وحروف برجسته استفاده کنید واز کودک بخواهید بعد از لمس کردن حروف با انگشتان،کلمه را بخواند.
8- برای اینکه توجه کودک را به اهمیت ترتیب مکانی حروف در کلمه جذب کنید ،کلمه ای را که کودک اشکال دارد در بالای کلمه ای که برعکس می خواند ،بنویسید واز کودک بخواهید که با کشیدن خط ،حروف بالا را به حروف پایین وصل کند.
مثال: روز زور(صداها به هم وصل شوند)
2-حذف کردن کلمات یا حروف(جاگذاری)
علل:
1-عدم شناخت کلمه وناتوانی در تلفظ صحیح کلمه از طریق تجزیه صداها.
2-عادات نادرست خواندن.
برای تشخیص علتهای فوق، یک متن را به کودک بدهید تا بخواند وسپس یک متن ساده تر به او بدهید ودر هردو مورد تعداد کلمات حذف شده را یادداشت نمایید.اگر تعداد کلمات حذف شده در هر دو متن یکسان بود،نتیجه میگیریم که حذف کلمات بدلیل عادات نادرست کودک است.ولی اگرحذف تعداد کلمات درمتن ساده تر بیش از متن قبلی بود ،علت آن عدم شناخت کلمه توسط کودک می باشد که در این صورت باید بخش و صداکشی را با او تمرین کرد(حتی اگر بخش وصداکشی جزو برنامه آموزشی نباشد).
روش های درمان
الف)جلب توجه کودک به کلمه ای که حذف کرده ونیزاصلاح آن کلمه.
ب)استفاده از کاغذ راهنما (فلش)ویاگذاشتن انگشت زیرکلمه.
ج)کودک میبایستی به همراه سایرکودکان متن رابخواند.این کار به روان خوانی اوکمک می کند.
د)ازفعالیتهای رقابتی بین دانش آموزان پرهیزشودو آنان هرگز با یکدیگرمقایسه نشوند.
3-جایگزین کردن یک کلمه بجای کلمه دیگر(تغییرافعال به میل خود)
مثال: بجای خواندن کلمه (داد )می خواند :(دارد)
علل:
1-بی دقتی
2-عدم شناخت کلمه (یعنی کلماتی که با معنی جمله مطابقت ندارد)
روش های درمان
الف:جایگزینی ناشی از بی دقتی:جلب توجه کودک به کلمه جایگزین ،خواندن متن همراه با سایر دانش آموزان ودر صورت امکان ضبط صدای کودک هنگام خواندن ، گوش دادن کودک به صدای خود.
ب)جایگزینی ناشی از شناخت کلمه :
الف:درست کردن کارت لغات از کلماتی که کودک دچار اشکال می باشدتا کودک ببیند وبخواند.
ب)روی بخش وصداکشی بیشتر تاکید شود(حتی اگر بخش وصداکشی جزو برنامه آموزشی نباشد.).
ج)کلمات مشکل را در کلمات ناتمام بکار ببرید مثال: تصمیم= ﺗ.....میم.
د)دانش آموزا را مطمئن سازید که به اندازه کافی برای هجی کردن کلمه مورد نظرتوانا است وبه او کمک نخواهد شد.
4-تکرارکلمه یا عبارت
علل:
1-عدم شناخت کلمه وناتوانی در ترکیب صداها.
2-عادات نادرست هنگام خواندن.
روش های درمان
الف)جلب توجه کودک به کلمه یا عبارت تکراری.
ب)از دانش آموزان خواسته شودمتن درس را همه با هم بخوانند.
ج)از کودک خواسته شود تا قبل از خواندن متن ،آن را برای خود مطالعه نماید.
د)در ابتدا مطلب آسانتر (یا حتی یک پاراگراف)در اختیار کودک قرار گیرد و با پیشرفت کودک،متن را مشکل تر کنید.
ه)از کودک بخواهید تا با انگشت گذاشتن زیر کلمات،سرعت خواندنش را بیشتر کند.
5-اضافه کردن کلمات به جمله
علل:
1-اشکال در درک مطلب.
2-بی توجهی به متن.
اگر کلمه ای که کودک به متن کتاب اضافه می کند با معنی باشد وبه جمله ارتباط داشته باشد،نشانگر آگاهی دانش آموز از مطلب مورد نظر است ولی ناشی از بی دقتی اوست.ولی اگر کلمه اضافه شده ،ربطی به جمله نداشته باشد دلیل آن اشکال در درک مطلب می باشد.
روش های درمان
الف)افزایش گنجینه لغات واستفاده از کلمات هم خانواده.
ب)شرح تصاویر کتاب توسط معلم و دانش آموز.
ج)پیدا کردن اصل مطلب در متنی که می خواند تا بداند کل مطلب در مورد چیست.
د)شناخت جزییات مهم هر متن.
ه)بحث وگفتگو در مورد مطلب یا داستان قبل از خواندن آن.
و)جلب توجه کودک، خواندن متن همراه با سایر دانش آموزان.
6-کلمه به کلمه خواندن ومکث زیاد روی کلمات
(مکث زیاد روی کلمات بدلیل این است که دانش آموزروی کلمات وساختار جمله تسلط کافی ندارد.سرعت خواندن به تنهایی اختلال نیست مگراینکه تولید اضطراب کند).
علل:
۱-عدم شناخت کلمه.
۲-اشکال در درک مطلب.
۳-عادات نادرست به هنگام خواندن.
روش های درمان
الف)انتخاب متن های آسانتر جهت خواندن دانش آموز.
ب)استفاده از کتاب داستانهای ساده .
ج)بالا بردن توانایی کودک در شناخت کلمات معمول ومتداول.
د)استفاده از کارت همراه با تصویر (به این صورت که کلمه نا آشنا را زیر تصویر آن بنویسید سپس لغت جدید را در کلمه به کار ببرید).
ه)به کودک اجازه دهیدتامتن داستان را بخواند وسپس آن را بصورت نمایش اجرا کند.
و)به کودک اجازه دهید تا داستانهای مهیج ومورد علاقه را با صدای بلند بخواند.
ز)از دانش آموزبخواهید تا متن واشعار را مرتباتکرار کند.
ح)از دانش آموزان بخواهید تامطالب کتاب را بصورت گروهی بخوانند.
*********************************
سایر تمریناتی که باعث تقویت خواندن می شوند
*روخوانی
* روش چند حسی(فرنالد)
*خلاصه نویسی از کتاب درسی و یا کتاب داستان.
*نوشتن داستانهای کوتاه
*تعریف داستانهای کوتاه
*پاسخ به سوالات مربوط به داستان
*وصل نقطه چین.
*کامل کردن کلمات ناقص.
*کار با ماز.
*نقاشی کشیدن و کپی کردن.
*تمرینات رمز گردانی.
*استفاده از وسایل آموزشی سینا.
*خواندن شعر،روزنامه و...
*تمرین و حفظ کردن حروف الفبا(در تمام پایه های مقطع ابتدایی و نه صرفا در پایه اول).بسیاری از دانش آموزان حتی در پایه های بالاتر ابتدایی ،قادر به خواندن حروف الفبا (البته از حفظ) نیستند! امتحان کنید!
*ترکیب صداها و ساختن کلمه.مانند: س-ا-ز =ساز .
*کامل کردن تصاویر ونیز بریدن و چسباندن تصاویر .
*بازی با دارت(جهت تقویت دقت و هماهنگی چشم و دست).
*بازیهای فکری مانند حل جدول، پازل، حل معما و...
با تاکید بر درمان مشکلات (دیکته نویسی) دانش آموزان مقطع ابتدایی
مقدمه: املا بخشی از برنامه آموزشی است که در آن خلاقیت مطرح نیست بلکه تنها یک نمونه ویا ترتیب حروف آن مد نظر است.
املای یک کلمه بسیار مشکل تراز خواندن آن کلمه است چرا که باز شناسی یک کلمه چاپی، یک عمل کد برگردانی است لذا بعضی از کودکانی که در خواندن ضعیف هستند، در املا نویسی هم دچار مشکل می باشند.نوشتن املا مستلزم تواناییها وخرده مهارتهای بسیاری است.دانش آموز قبل از هر چیز باید قادر به خواندن کلمه باشد.حافظه حرکتی نیز عاملی در املا محسوب می شود.یعنی شخصی که برای بار دوم کلمه- ای رامی نویسد، باید اعمال حرکتی آن کلمه را بخاطر آورد.
انواع اشتباهاتی که کودک در املا نویسی مرتکب می شود از یک نوع نیستند تا بتوان با اتخاذ یک روش،همه آن اشتباهات را از بین برد.دراینجا به تجزیه وتحلیل انواع غلط های املایی می پردازیم:
انواع مشکلات
1-ضعف دقّت: (دقت یعنی تمرکز کافی بر کاری جهت جایدهی آن درمغز)
-حذف یا اضافه کردن نقطه .مثال:بازار=بارار رفت=رقت
-حذف یا اضافه کردن دندانه : سیب=سسیب
-حذف یااضافه کردن سرکش : کار=گار قشنگ=قشنک
-حذف یا اضافه کردن تشدید: بنّا=بنا کتاب-کتّاب
-حذف یا اضافه کردن یک صدا: رفت=رفته باران=بارن
روشهای درمانی
۱- دو تصویر را که شبیه به هم هستند ولی در جزئیات کمی با هم متفاوتند را در اختیار کودک قرار دهید و از او بخواهید تفاوتها و تشابهات آنها را بیان کند.
۲-کارتی را تهیه کنیدو کلمه مورد نظر را روی آن نوشته و برخی حروف آن را حذف کنید تا کودک حروف حذفی را بنویسد. مانند: مادر ما.... ماد...
۳-تصحیح دیکته توسط دانش آموز روش موثری است.
2-ضعف حافظه دیداری: کودک به خوبی قادرنیست تصویر حرف مورد نظر رابه خاطر آورد.ودر نتیجه در صداها وحروفی که صدا وتلفظ آنها مثل هم است دچارمشکل می باشد
مثل: انواع (ث-س-ص)- ثریا=سریا صدا=سدا
-انواع (ت-ط) طوطی=توتی حتّی=حطّا
-انواع ( اِ - - ﻪ) اِمام= عِمام عِلّت=اِلّت
-انواع ( ح- ﻬ ) خوش حال=خوش هال همیشه=حمیشه
-انواع (ز-ض-ظ-ذ) مریض=مریز ناظم=ناضم گذشته=گزشته
-انواع(غ-ق) ورق=ورغ کاغذ=کاقز
روشهای درمانی
۱-چند شکل و یا چند وسیله به کودک نشان داده و سپس پنهان کنید.واز کودک بپرسید نام وسایل را بگوید.
۲-چند وسیله و یا کارت را مرتب نمایید و در حضور کودک ترتیب آنها را به هم بزنید و از کودک بخواهید آنان را مانند قبل مرتب کند.
۳-تصویری را به کودک نشان داده و سپس بردارید و از کودک بخواهید جزئئات تصویر دیده شده را بیان کند.
۴- بر روی یک کارت واژه های هم خانواده را بنویسید تا کودک ببیند(مانند: نظر-ناظر-منظور-منظره-نظارت)
۵-کلمه صحیح را بصورت درشت بنویسید تا کودک با انگشتش آن املای آن را در هوا بنویسد.
3-ضعف حافظه شنیداری: کودک شنیده هارا به یاد نمی آورد وبرخی از کلمات را جا می اندازد(جا اندازی کلمات یا جمله ها به دو دلیل صورت می گیرد:1 -ضعف حافظه شنوایی 2-کند نویسی)
روشهای درمانی
۱-در ابتدا ۲ یا ۳ کلمه بگویید و از کودک بخواهید آنها را بعد از شنیدن تکرار کند.سپس تعداد کلمات را بیشتر کنید.
۲-یک جمله و سپس چند جمله بگویید و از کودک بخواهید آنها را تکرار کند.
۳-چند دستور به کودک بدهید و از او بخواهید آناه را به ترتیب اجرا کند.
4-ضعف توالی دیداری: دانش آموز ترتیب نوشتن صداها را به یاد نمی آورد. مثال:مادر=مارد درخت=ردخت دارد=دادر
روشهای درمانی
۱-حرکاتی ورزشی انجام دهید واز کودک بخواهید آنها را به ترتیب اجرا کند.
۲-از کودک بخواهید حروف نوشته شده را از راست به چپ بگوید.
۳-روی یک کارت ۴-۳ کلمه بنویسید تا کودک ببیند سپس از او بخواهید که حروفی را که دیده است به ترتیب بیان کند.
5-تعویض کلمه: دانش آموز کلمه را به دلخواه خود عوض می کند.(خواندن بهترین روش درمان است)
مثال: رفت= گرفت
6-مصطلح نویسی: دانش آموز به جای کلمه مورد نظر،اصطلاحی را که بین مردم رایج است می نویسد(اصطلاحاَبه زبان محاوره ای می نویسد).درمان:بر خواندن و تلفظ کلمات تاکید شود.
مثال: تلفن=تیلیفون
7-ضعف حساسیت شنیداری: کودک درشنیدن صداهای هم وزن حساس نیست (صداهای هم وزن را با هم اشتباه می گیرد و یا صداهای آخربرخی ازکلمات را حذف می کند(مثال:صبح= صب رفتند=رفتن)
صداهای هم وزن:
مثال: (ج-ژ) ژاله=جاله پژمرده=پجمرده
مثال: (گ-ق) انقلاب=انگلاب
مثال: (ت-د) رفت=رفد
مثال: (ف-و) تلویزیون=تلفزیون
مثال: (ک-ت) سکوت=ستوت
مثال) :ن-م) انبار=امبار
مثال: (ب-و) مسواک=مسباک
روشهای درمانی
۱- از کارت تصاویر و نوار صداها استفاده شود وکودک می بایستی صدایی را که شنیده ، تصویرش را هم پیدا کند.
۲-چشم کودک را ببندید و از دیگران بخواهید او را صدا بزنند سپس کودک باید نام آن فرد را بگوید.
۳-جهت تقویت حساسیت شنوایی از بلند کردن صدای رادیو و تلویزیون پرهیز کنید.
۴-چند کلمه یکسان و متفاوت بگویید واز کودک بخواهید به شما بگوید که آیا کلماتی را که شنیده شبیه هم هستند یا نه.مانند: کار-کار جارو-پارو شیب-سیب
8-قرینه نویسی: سرعت عمل کودک زیاد است ولی برعکس می نویسد.( می بایستی با کودک جهت یابی کار شود).
9-تمیز یا تشخیص بینایی: کودک در ادراک ریزه کاریها وجزییات کلمه ای که به خاطر سپرده، دچار مشکل می باشد.
مثال: تبر=بتر روز=زور دوش=دوس خانه=جانه
روشهای درمانی
۱-چند شکل مشابه و یک شکل متفاوت رسم کنید و از کودک بخواهید دور شکلی که با بقیه متفاوت است خط بکشد. مثال:
۲-نمونه حروف سمت راست را از بین حروف سمت چپ پیدا کند.مثال: ل= م-ن-ل-ف
۳-نمونه کلمه سمت راست را از بین کلمات سمت چپ پیدا کند.
مثال: است= دوست-بست-است-هست
۴-حروف را درجهات مختلف روی کارت بنویسید و از کودک بخواهید حرف مشخصی را پیدا کند.
۵- شکلهای مختلف هندسی را تکمیل کند.
۶-یک روزنامه و یا متن در اختیار کودک قر ار دهید و از او بخواهید حرف خاصی را پیدا کند(مثلا صدای ق را در متن پیدا کند).
10-نارسا نویسی: دانش آموز،کلمه را بدخط،کمرنگ یا پررنگ، ولی درست می نویسد.این حالت اغلب با اختلال درکارکرد سیستم عصبی صورت می گیرد ونشان می دهد که کودک در انجام اعمال حرکتی مورد نیاز برای نوشتن ضعیف یا ناتوان است.
روشهای درمانی
۱-کودک می بایستی روی وایت برد نقاشی کند.
۲-ارتفاع میز با قد کودک متناسب باشد.
۳-نحوه مداد گرفتن کودک صحیح باشد.
۴-از مداد باریکتر استفاده شود.
۵-از کودک بخواهید روزنامه باطله مچاله کند.
۶-شکلهای مختلف را با قیچی ببرد.
۷-نقطه چین ها را کامل کند.
۸- با خمیر بازی شکلهای مختلف بسازد.
11-وارونه نویسی: به ندرت اتفاق می افتد. اگر در سنین قبل ازدبستان صورت گیرد وحتّی درکلاس اول دبستان زیاد وپی در پی تکرار شود امری طبیعی است. اما اگر با گذشت چند ماه از سالتحصیلی رخ دهد نیاز به درمان آموزشی دارد.
روشهای درمانی
۱-آموزش تن آگاهی(کودک اعضای بدن را بشناسدو آنها را حرکت دهد: دست چپ و پای راست-گوش راست و چشم چپ را همزمان ببندد و...)
۲-تقویت جهت یابی(بالا-پایین-چپ-راست و...)
۳-از پازل آدمک جهت شناخت اعضای بدن استفاده کند.
12-مشکلات آموزشی: چنانچه دانش آموز از آموزش کافی برخوردار نشود مرتکب این اشتباهات املایی می شود: (شده=شوده امیر المومنین=امیرلمومنین
بندگان=بنده گان و...) .این مشکل به روش تدریس معلم بر می گردد.
-دانش آموز استثناﺋات را رعایت نمی کند . (خوا-اُ-)مثال:خواهر=خاهر خوراک=خُراک خُروس=خوروس
-سرهم نویسی(طبق دستور العمل دیکته)
-جدانویسی(طبق دستور العمل دیکته)
-اشکال درنوشتن صدای: اِ ِ خانه=خانِ خسته=خستِ اِمام=عِمام
- تنوین : حتماَ=حتمن مثلاَ=مثلن
روشهای درمانی
۱-کار در زمینه استثنائات(خوا-و...) پر کردن کلمات خالی که صدای (خوا) دارند توسط دانش آموز-این صدا بوسیله نقطه چین نوشته شده تا دانش آموزان آن را پر رنگ کنند -جمله سازی با کلماتی که صدای(خوا) دارند-پیدا کردن کلماتی که صدای(خوا) دارند در متن های مختلف از جمله روزنامه و...-نوشتن کلمات مختلف که این صدا را دارند مانند: خواستن-خواهش-خواستگاری-خوابیدن-تخت خواب و...-نشان دادن تصاویری که در آنها صدای (خوا) تلفظ می شود مانند: تخت خواب-خواهر-خواستگاری-و...)
۲-کار در زمینه صداهای ربط ( تکرار و تمرین-بر تلفظ صحیح تاکید شود- کلمات در متن پیدا شوند-جمله سازی شود-و...)
۳-کار در زمینه ه آخر کلمات:(چسبان و غیر چسبان).مانند تمرین بالا انجام شود
۴-رفع اشکالات مصطلح نویسی.( نوشتن صحیح کلمات -تاکید بر تلفظ آنها-جمله سازی و...)
********************************************************
راهکارهایی جهت تقویت مشکلات دیکته نویسی
*تصحیح دیکته سایر دانش آموزان .
*نقطه گذاری ،سرکش گذاری،تشدید گذاری و دندانه گذاری برای کلماتی که توسط معلم نوشته می شود.
*رنگ آمیزی،نقاشی،وصل نقطه چین.
*کامل کردن کلمات ناقص.
*پیدا کردن کلمه صحیح از بین چند کلمه که غلط نوشته می شوند.
*تمرینات ماز،پازل، حل معما، پیدا کردن تفاوتها و تشابهات تصاویر.
*سایر بازیهای فکری.
*چند تصویر به کودک نشان داده شود و سپس تصاویر پنهان شوند و از وی خواسته شود که نام آنها را بگوید.
************************************************************
نمونه تمرینات
جهت رفع مشکلات دیکته نویسی دانش آموزان مقطع ابتدایی ٬علاوه بر تقویت فرایندها(دقت-ادراک-حافظه)این تمرینات نیز بصورت نمونه ارائه گردیده و والدین محترم و همکاران گرامی می توانند تمرینات بیشتری اضافه نمایند.
نمونه 1 :دانش آموز عزیز ،برای کلمات زیر تشدید بگذار(تشدید پایه اول)
نَجاری-نَقاش-تَشکر-قَنادی-اول-بَزازی-تولد-قُلک-کَفاشی-مُربا-مُدتِ-اَما-تَوجه-اَره-تِکه-مَکه-مُرتب-بَچه ها-دِقت-شِدت-تَهیه-موفق-دُکان ها-سِکه-شَلاق-بَنا-جِدی-مِلت-پِله-بَقال-قُله-مِلی-بَره-جَهنم-دَره -کَله-اِتفاق-
*********************
نمونه 2-دانش آموز عزیز،برای کلمات زیر سرکش بگذار-(فارسی بخوانیم -پایه اول)
کاو -کوسفند- کرگ-کُل - پلنک--کَوَزن-خرکوش-انکور-جنکل - کوش -کُربه -مادربزرک-می کوید- زندکی- سک-کنجشک-قشنکی- کیلاس-آموزکار-پِدَر بُزُرک-کاری-کاز-بَرک-سَنک-رَنک-مَرک-اَنکُشت-اَنکُشتَر-شاکِرد-کوشی-نارِنکی-کِریه-یادِکاری-مَکَس-رَنکین کمان-زَنک-دیک-اَکَر-پَرَندِکان-کَز-کُرکان-مِداد رَنکی-کِرِفت-بَرکَشت-نِکاه-می کُفت-دیکَر-دیکَران-می کویَند-کِرامی-کَرم-
***********************
نمونه 3-دانش آموز عزیز،با کلمات زیر جمله بساز.(پایه اول)
داد..............................
دارَد.............................
بود..............................
آمَد.............................
بار...............................
دَر...............................
روستا.........................
*******************
نمونه4 : دانش آموز عزیز،از روی کلمات زیر، یک بار بنویس(فارسی پایه اول-صدای ط)
خاطرات.................................خاطره........................
قَطار.......................................بَلوط.........................
وَسَط......................................حَیاط........................
طَناب.....................................طاهره......................
طوطی....................................وَطَن........................
خَیّاط....................................طولی........................
طول....................................خَطر...........................
*********************
نمونه5-:دانش آموز عزیز، با کلمات زیر جمله بساز (مناسب برای دانش آموزان پایه های اول و دوم).
صدای ﺳ س
سوسَن........................................................................................
سَبَد............................................................................................
یاس.............................................................................................
سوزَن...........................................................................................
سَرما...........................................................................................
*************************
نمونه 6-دانش آموز عزیز برای کلمات زیر تشدید بگذار(فارسی پایه دوم)
-قصه های-لذت-حتی-بچه های-تشکر-مجله های-بقیه ی-اول-معلم-اتفاق هایی-اما-مدت-معلمش-بقیه-تعجب-بنا-منظمی-مرتبی-تکه ابر-محبت-جمعیت-قله ی-اولین-تهیه-نقاشی-نجار-کفاشی-بزازی-قنادی-عکاسی-موفق-سوم-حضرت محمد-مدتی-دوم-ثریا-اره ماهی-دکان ها
***********************
نمونه 7-دانش آموز عزیز،با کلمات زیر جمله بساز. (فارسی پایه دوم)
خدایا.............................
مهربان..........................
سپاسگزارم...................
***********************نمونه 8-درس 3-فارسی پایه دوم
دانش آموز عزیز،از روی کلمات زیر یک بار بنویس.(یکی از موثرترین روشهاست)
وقتی....................عجله......................... پرسید.......................
باسواد..................هستیم........................لبخندی....................
******************
نمونه 9-دانش آموز عزیز برای کلمه های زیر سرکش بگذاروآن هارا بخوان(فارسی پایه دوم)
سپاس کزارم-آموزکار-کروهی-بکویید-چکونه-کفت وکو-آن کاه-زنک-بزرکی-بزرکترم-نکاه-اکر-کذاشته ای-نکفت-کذشت-نکران-هفت سالکی-همیشکی-کرفت-بجنکد-کنجشک-کوش-بجنکی-کرسنه-می جنکم-جنک-جنکید-نکه داری-خرکوشها-جنکیدن-زندکی-کوش های-نکه داریم-مثل کل-کهواره اش-بزرک-قشنک-بکویم-کفتم-دیکر-کرفتم-جنکلی-دیکری-کفتند-جنکل-نکذشته-برکردد-برکشت-رنکین کمان-می کفت-دیکران-کذاشتند-رنک-کریه-هفت رنک-کریه ی-کندم های-قشنکی- کرم-رفتکر-خوشرنکی-رانندکی-کل های-ناکهان-کیاهان-می کویی-کاهی-سنک ریزه ها-می کذشت-می کوییم-پدربزرک-می کوید-کُلاب-کوشه ی-کندم-مادربزرک-کل دسته ها-چادر کلی-هرکز-زیارتکاه -آرامکاه –ارک بم-کیلان-صبحکاهی-کل لاله-کذشته-می کویند-هنکام-کل دادن-می کذارند-یک دیکر-بزرکترها-درکذشتکان-پرندکان-کنجشکها-به کوش-کفتیم-برکردانیم-انکار-رنکارنک-هررنکی-برک ها-می کذاریم-پُرکل-می کوید-می کویم-سفالکر-بازیکر-بازیکری-کارکردانی-چکونه-بزرکترین-برکشتن
**************************
نمونه 10-دانش آموز عزیز جملات زیر را مرتب کن.
کمک-کن -به من-خدایا...........................................................
بچّه ها-شدند-خوش حال-خیلی..............................................
میکروب ها-خطرناکی-موجودات-هستند...................................
-هیچ-نمی شنیدیم-صدایی-را.................................................
-پزشک-جنگل-بود-دارکوب.....................................................
**********************
نمونه 11-دانش آموز عزیز، داستان زیر را بخوان و زیر کلماتی که صدای (ح)دارند خط بکش.(پایه اول و دوم)
احمد صبح زود از خواب بیدار شد. دست و صورتِ خود رابا آب و صابون شُست و
سِپس با حوله خُشک کرد .صبحانه یِ کاملی خورد و به سمتِ مدرسه حَرکت کرد.
او آن روز اِحساسِ خوش حالیِ زیادی داشت.
********************
نمونه 12-دانش آموز عزیر، جاهای خالی را با صدای ((اﻳ-ﻳ-ی-ای)) پر کن.(پایه اول و دوم)
ﺳ....ب ﺑَ.....دار .......ران
اَﻣ......ن ﻣ...نا روسَر...
.....ستاد مد....ر دور....
بوﺳ....د .....مان دار....م
*******************
نمونه 13-دانش آموز عزیز، با نشانه ی آخر هر کلمه ,کلمه ی جدیدبساز ودر جای مناسب بنویس.(پایه اول و دوم)
مثال:وَرزش= شیرین
شادی......... دَماوَند.......
نانوا.......... اِمتیاز.........
کِشاوَرز........ نام.............
مِسواک........ این...........
**********************
نمونه 14-دانش آموز عزیز٬ دور کلمه هایی را که ( ای) می گیرند خط بکش.(مناسب برای پایه اول و دوم).
دانه بیدار رَزمَنده بَسته
ایران نامه پسته آبادان
رانَنده بیمار دانه آواره
نَرده سِتاره مداد اِمروز
********************
نمونه 15-کدامیک از کلمات زیر دارا ی صدای اولی مشابهی است آنها را در یک ستون کنار هم بنویس.(پایه اول و دوم).
آب باد باران آش ایران آتَش
ایستاد نان آرام بیرون بود سیب
شانه آسمان نام نَماز مَردم تازه
نامِه داد راز دارَد توت داماد
**********************
نمونه 16-دانش آموز عزیز،کلماتی که حرف آخر آنها مثل هم است داخل یک ستون بنویس.(پایه اول).
ایران - مداد - سبد - سبز - نان- شب - تراش - بیداری- ایرانی -
دست - درس - است - ایستاد- تاب - آش –کلاس- داس - سرباز -
سرما - مرد - توت - تبر- مار - دندان - باران - دستور - بدن
نشان - دانش - بابا - سرسبز - اسباب - سیب- داد- مادر -
************************
نمونه 17-دانش آموز عزیز،متن زیر را بخوان و دورکلمه هایی که (ﺷ-ش)دارند خط بکش.(پایه اول و دوم)
آرَش دانِش آموز اَست.او شیرازی اَست. بَرادَرش,نادِر نام دارَد.اِمروزسه شَنبه بود.شامِ اِمشَب آنان,آش اَست. مادَر دَر آش,رِشته می ریزَد.آنان پیش ِمادَرنشَستَند.آرَش آشِ شور را دوست نَدارَد.بَرادَران دَستِ مادَر را با شادی بوسیدَند. آنان نِشان دادَند,مادَرِشان را دوست دارَند.آنان دیشَب سِتاره ای نورانی را دَر آسِمان دیدَند.
******************
نمونه 18-دانش آموز عزیز،متن زیر را بخوان ودور کلمه هایی که (ژ)دارند خط بکش.(پایه اول).
آقا بیژن ومنیژه خانُم یِک پسر ودو دُختردارند.پسرِ آنها پِژمان نام دارد.نامِ دُخترانِشان :ژیلا و مُژگان می باشد.پِژمان ورزش ژیمیناستیک را خیلی دوست دارد.مژگان ازمادرش بافتن ژاکت وژیلا هم درست کردن ژله را یاد می گیرند.آنان دوست دارند مانندمادرشان هنرمند باشند.آقا بیژن در ژاندارمری کار می کند.او یک ماشین ژیان دارد.او به افراد خانواده مژده داده است که تا هفته ی دیگر یک ماشین پژو می خرد.همه ازشنیدن این خبر بسیار شاد شدند.
**************************
نمونه 19- دانش آموز عزیز،در جاهای خالی صدای مناسب بنویس.(پایه اول و دوم)
ﻗ...ﻪ ی (ﺳ-ﺻ-ﺛ) اﻋ....ﺎﻱ (ز-ذ-ﺿ-ﻅ)
ﻟ....ت (ز-ذ-ظ-ﺿ) ﺗ... میم(ﺻ-ﺳ-ﺛ)
......بح(ﺛ-ﺻ-ﺳ) ﺑﻌ.....ی(ز-ذ-ظ-ﺿ)
حیا........(ط-ت) ﻣﺨ....وص(ﺻ-ﺛ-ﺳ)
.......ف(ﺳ-ﺛ-ﺻ) سرا.......(ق-غ)
*******************
نمونه 20-دانش آموز عزیز،دور کلمه صحیح خط بکش.( پایه دوم)
خوش هالم ––خوش حالم –خش حالم
خاندن-خواندن
سدا-صدا-ثدا
گزشته-گذشته-گضشته-گظشته
سپاس گزارم –سپاس گذارم-سپاص گزارم
یستادند-ایستادند
نازم-ناظم-ناذم-ناضم
******************
نمونه 21-دانش آموز عزیز،دور کلمه هایی که و—اُ دارند خط بکش. (پایه اول)
نامِ بَرادَراو امین می باشد.او نوزاد است. داوود از او مُراقِبَت می کُند. امین گُرسنه اش شُده و گریه می کُنَد.مادر خوراکیِ خوش مزه ای برایِ امین دُرُست می کند.او آن را می خوردوسیر می شود. او اکنون کودکی نوپا شُده است .
*******************
نمونه 22- دانش آموز عزیز، صدای آخر این کلمات رابنویس.(پایه اول)
آب=.............. آباد=.......... نان.................
داماد=............ دام=.......... شیر................
*********************
نمونه 23-دانش آموز عزیز،کلمات زیر را بخوان وبرای آن ها نقطه بگذار.(پایه اول و دوم).
بودبم(بودیم)- دوسنان(دوستان) -بارار(بازار) -دبرور (دیروز)ابرانی(ایرانی)
آزمایس(آزمایش) -آراد(آزاد)-رن (زن)- بسننی(بستنی)
تمبز(تمیز)- سوب (سوپ)-نرسو(ترسو)- دبسنان (دبستان)-سام(شام)
**********************
نمونه 24- دانش آموز عزیز،به آخر این کلمات ( ﻪ---ﻩ )اضافه کن.(پایه اول -دوم)
ادار....... اداﻣ ....... ساد.......... داد.......... تر................
اراد....... آماد.............. آزاد...........
******************
نمونه 25- دانش آموز عزیز،با توجه به کلمه ای که سمت راست نوشته شده،کلمات سمت چپ را کامل کن.(پایه اول).
ایرانی = ایرا ﻧ ..... ایرا......... ایر...... اﯾ..............
**********************
نمونه 26-دانش آموز عزیز،جملات زیر را بخوان و کلمه ی اضافه راخط بزن. (پایه اول –دوم-سوم).
-من بازی در باران درد را دوست دارم.
-آن مرد در انباردارد سیب زمینی ندارد .
-مادیروز در امروز تبریز بودیم.
-دیشب در آسمان ستاره ای زیبا دیدم آن.
-من بسیار شادم شیرینی.
*********************
نمونه 27-دانش آموز عزیز،دور کلمه ای که صدای اولش با کلمات دیگر فرق دارد خط بکش.(پایه اول –دوم).
*خاک- خرس-مسافر-خانواده
*فراموش-فردا-فرش-گاری
*پرواز-تنور-پوست-پسته
*مسواک-مرد-انبار-مادر
******************
نمونه 28-دانش آموز عزیز،با کلمات به هم ریخته ی زیر یک جمله بنویس.(پایه اول و دوم)
*موز-من-دارم-دوست.............................................................
*ما –اتوبوس-با-مدرسه-می رویم-به.........................................
*جمشید-می پوشد-پشمی-در-زمستان-جوراب..............................
*گم-کرده-خودکار-برادرم-قرمزش-را..............................................
*********************
نمونه 29-دانش آموز عزیز،جملات زیر را بخوا ن و تصحیح کن.(پایه اول –دوم-سوم)
*خداوندبخشند ومهربان اسپ..................................................
*کل های رز در گلدان پزمرد شده اند......................................
*دستانم را با آب وسابون می شوتم..........................................
*آن کتاب تساویر زیبای ای دارد.................................................
*بچه حا یس از نماز سلوات فرسنادند........................................
************************
نمونه 30-دانش آموز عزیز،برای کلمات زیر تشدید بگذار.( تشدید گذاری –کلیه کلمات پایه چهارم)
اما-غرید-فعال-نقاشی-بنایی-مدتی-معلمی-جبار-اولین-بچه ها-تحمل-سن آن ها-ملل متحد-مهم-اول-شدت-ضربه فنی-حتی-قصه-اتفاقا-سرو کله اش-مرتب-غصه اش-چکه-دقت-معلم-تهیه-اطلاعاتی-محله ی-تکه-توجه-در حق-حقا-قصابی-متوجه-قصاب-عمه اش-محرم-سجاد-سکه-محل -خطی-توجه-متعلق-تپه-مجسمه-قله-دره-ملی-حافظیه-دره ها-سعدیه-مواد معدنی-مقدس-البته-مرمت-مدت-مهمی-عدهی-قصه ی-تعجب-معین-توجهم.
********************
نمونه 31-فارسی پایه چهارم-تصحیح دیکته
دانش آموز عزیز،متن زیر را تصحیح کن.
-بیمار که هرف های غساب را شنید،دوباره سدای گاو درآورد وقزا خاست.
-یکی به دونبال مجودات اجیب و قریب فزایی است.
-ایدی اسلی تو را خدا مرهمت کرده است.
-حوای قبار آلود و زمین داق و صوزان بود.
-شور وشوغ بچه ها پس از ورود به موذه وسف شودنی نبود.
-مردوم از پیر و جوان به صمت غله روان شدند.
*************************
نمونه 32-دانش آموز عزیز،برای کلمات زیر سرکش بگذار.(کلیه کلمات پایه چهارم)
کل-برک های-کفتم-آفریدکار-اکر-هنکام-برکشتم-ناکهان-زندکی-بندکان-هرکز-صبحکاهت-شاکردی-آموزکاری-کرفتم-سرکردان-دیکر-نکه داری-کذراندم-بزرکی- کلرخ-تنک-آب گوشت-کذشت-برکردم-نمی کذرد-می کوید-کله-فرهنک-جنک-فرهنکی-روزکار-دکر-کلزار-کشایش-ورزشکاه-کروه-کذشتندکرفت-مادربزرک-مکر-کوشه ی-کلوله-کشت-انکشت-بکذارم-بکویند-هیچکاه-کذاشته-تشنکی-بجنکم-رستکاری-کاوشکران-کلناز-کذشتکان-یادکاری-آکاهی-نکران-اندوهکین-زیرگوشی-بازکو-نکریست-سنکی-کیلان-جنکل-آرامکاه-نویسندکان-ارک بم -نکه داری-سازندکان-کاز-پرندکان-می کذارند-آسودکی-کفت و کوی-چنکال -بازکشته اند-شکفتی های-بازکشت-شیرین کفتار-توانکران-ستمکر-بیکاری-رایکان-درمانکان-کفته-سرکذشت-پیشکاهش-کویندکان-ناکاه-کمان-می کویی-کز-بکذرد-کذراند-کردو-نویسندکان-نهنک-
***********************
نمونه 33-دانش آموز عزیز،دور کلمات صحیح خط بکش.(فارسی پایه چهارم)
غامت-قامت
آفریدکار-آفریدگار
ناکهان-ناگهان
غرّید-قرّید
لتف-لطف
محبّت-مهبت-موهبت
*********************
بسیاری از افراد از همان دوران ابتدایی به دنبال شیوه صحیح یادگیری و درس خواندن بودهاند. از شیوههایی مانند حفظ کردن گرفته تا حبس کردن خود در یک اتاق، ولی در اینجا شیوههای جالب و گاهاً موثرتری برای مطالعه در اختیار شما گذاشته شده است.
اگرچه بسیاری از دانشجویان به مطالعه در کتابخانه شدیداً معتقد هستند، اما برخی دیگر نیز بر این باورند که تغییر متناوب محیط مطالعه، برای یادگیری بسیار موثر است. چرا که حافظه انسان براساس موقعیت و مکان شکل میگیرد، در نتیجه تغییر محیط مطالعه، میزان به خاطر سپردن چیزهایی که یاد گرفتهاید را افزایش خواهد داد.
مطالعه و انجام تکالیف گروهی
هیچ وقت قدرت همکلاسان و هم گروههای خود را دست کم نگیرید، به ویژه وقتی که بر روی یک مسئله دشوار کار میکنید. تقسیم مسوولیت یکی از راههای موثر جهت فائق آمدن بر مشکلات و کاهش حجم کاری و درسی میباشد و به شما اطمینان میدهد که درس را بهتر بفهمید. این فعالیت گروهی ممکن است حتی منجر به پیدا کردن یک دوست جدید شود.
استفاده از کارتهای فلش
بعضی وقتها بهترین شیوه، همان شیوهای است که همیشه از آن استفاده میشود. درست است که کارتهای فلش قدیمی هستند، اما هنوز وسایل خوب و قابل اتکایی به شمار میآیند. نوشتن نکتهها، تعاریف و توضیحات بیش از یک بار، به نقش بستن اطلاعات در حافظه کمک میکنند. ضمن اینکه این کارتها، یک وسیله بسیار عالی جهت یادآوری و تداعی تعریفها نیز میباشند.
امتحان دادن
هر چقدر هم که از امتحان تنفر داشته باشید، مطالعات نشان میدهد که یک ارزشیابی جدی مانند امتحان، نه تنها مۆید میزان دانش دانشجویان است، بلکه میتواند کیفیت و ارزش علمی دانشجویان را نیز افزایش دهد. آزمونهای متناوب به یادگیری دوباره و به خاطر آوردن اطلاعات ما کمک میکند.
خوابیدن
یک ذهن خسته، ذهنی کند است. پس به اندازه کافی بخوابید و شاهد افزایش معدل درسی خود باشید.
خود را فقط در گروهی خاص قرار ندهید
دانشجویان، اغلب خود را در یک دسته خاص طبقهبندی میکنند. مثلاً خود را دانشجوی دارای هوش دیداری یا دارای هوش شنیداری قلمداد میکنند، یا اینکه برخی معتقدند طرف چپ مغزشان فعالتر است و برخی دیگر میگویند که طرف راست مغزشان فعالتر است. تحقیقات نشان میدهد که این طبقهبندیها به میزان زیادی همراه با خطاست. بهترین شیوه این است که به جای نگرانی درباره اینکه در کجای فرآیند یادگیری قرار دارید، مناسبترین شیوه یادگیری را مطابق با تواناییهای خود پیدا کنید.
حضور در کلاس
شاید این مسئله بدیهی و واضح باشد. اما سخنرانیهای طولانی استادان و زمان شروع کلاسها در ساعات اولیه صبح، اغلب باعث شده است که شرکت در کلاس تا حدودی سلیقهای شود.
بهترین شیوه برای آمادگی در امتحانات، حضور در کلاس درس است. در این صورت میتوانید با سلسله مراتب درسی آشنا شده و از مطالبی که از آنها امتحان گرفته میشود، مطلع شوید.
خود را غرق جزوههای متعدد نکنید
با توجه به این ضربالمثل قدیمی که کیفیت بهتر از کمیت است، یافتههای دانشمندان نشان میدهد که غرق شدن در خیل عظیم جزوهها و کتابهای درسی متعدد، شیوه موثری برای یادگیری نیست. بلکه بهترین شیوه، تمرکز بر روی یک موضوع و وقت گذاشتن بر روی آن تا زمان تسلط کامل بر روی مطالب موجود در آن کتاب است. همیشه سعی کنید کمتر بین موضوعات مختلف گشته و منبع خود را تغییر دهید. به عبارت سادهتر، از این شاخه به آن شاخه نپرید، در این صورت کمتر خسته شده و بیشتر یاد میگیرید.
منظم باشید
تنها چیزی که از داشتن یک ضربالاجل زمانی بدتر است، از دست دادن این ضربالاجل میباشد. پس سعی کنید همیشه منظم باشید و از تعلل و به تعویق انداختن وظایف خود اجتناب کنید.
ترویج خشونت
به خوبی روشن است که هویت هر اجتماع، بر پایه شخصیت افراد و به ویژه نوجوانان و
جوانانش شکل میگیرد و هر مقدار که افراد جامعه، مبتلا به صفات خشونت بار باشند، آن
جامعه دارای ناآرامیها و عدم امنیت بیشتری است، که به جرئت میتوان گفت دیدن
فیلمها و اکشنهای خشن به خصوص از نوع هالیوودی، تأثیر بسیاری در تحقق این وضعیت
دارد.
سست شدن بنیان خانواده
خانواده و افراد آن، سهم بسزایی در شکلگیری اجتماع دارند، که توجه به این امر
مهم در جوامع اسلامی، منجر به شکلگیری و تحقق تمدن اسلامی میگردد. اما دشمن که به
اهمیت این کانون پر مهر یعنی خانواده، به خوبی پی برده است، در جهت عفتزدایی از
جوامع دینی و اسلامی، دست به تدوین و انتشار فیلمهای نامناسب نموده است تا با
تبلیغات گسترده، دامان همه آحاد جامعه را بگیرد.
الگوگیری غلط
از دیگر تلاشهای شبکههای ماهوارهای، ایجاد فرهنگ جایگزین به جای فرهنگ ایرانی
- اسلامی و ارائه سبک زندگی با مدل غربی و یا الگوهای شرقی نزدیک به غرب میباشد.
نشان دادن جلوه خرافی از دین، یکی از نمودهای این شیوه، جهت تغییر الگوی فرهنگی
جامعه میباشد، که در این الگو ،افراد ضمن حفظ وابستگیهای دینی و اعتقادی، با دین
و فرهنگ اصیل فاصله گرفته و بیگانه میشوند.
شکلگیری اجتماع دارند، که توجه به این امر مهم در جوامع اسلامی، منجر به شکلگیری
و تحقق تمدن اسلامی میگردد.
دخالت در امور کشور
یکی دیگر از آسیبهایی که جامعه ما با ورود ماهواره به خانهها به آن دچار شده
است، دخالت سیاسی قدرتهای بیگانه در امور داخلی کشور است. این قدرتها با
راهاندازی شبکههایی که، علیالظاهر دارند سعی میکنند خیلی بیطرفانه واقعیتهای
رخداده را به اطلاع بینندگان بی خبر برسانند، خیلی زیرکانه، اخبار و اطلاعات را
جهتدهی نموده و خواستههای خویش را به مخاطبین القاء کرده و حتی گاهی پا را فراتر
از این گذاشته و مستقیماً از مخاطبینشان میخواهند که به مبارزه بپردازند.
برخی از شبکههای ماهوارهای نیز به شایعه سازی، ایجاد فضای بدبینی و کاهش
اعتماد اجتماعی در جامعه مشغولند که صد البته، بودجه آنها نیز از طرف سازمان سیا و
نهادهای مشابه آن تأمین میشود.
مخدوش شدن فرهنگ دینی
دشمن از هر وسیله و رسانهای برای مورد حمله قرار دادن فرهنگ مسلمانان بهره
برداری میکند و ماهواره نیز یکی از این وسیلهها و رسانههاست.
در سالهای اخیر، شبکههای ماهوارهای راهاندازی شده توسط دولتهای غربی، تلاش
فراوانی نمودهاند تا با انواع روشها، فرهنگ دینی جامعه را زیر سۆال ببرند و این
حربه را گاهی با ایجاد شبهه، گاهی با تحقیر، گاهی با تخریب اساس مذهب و گاهی با سخت
جلوه دادن اعمال مذهبی پیش میبرند. این شبکهها هیچ ابائی ندارند که حتی خیلی
آشکارا به مقدسات مردم توهین نموده، یا آنها را مسخره نمایند.(تبیان)
جسد این سرباز و دولتمرد انگلیسی که در سال ۱۶۵۸ درگذشت، پس از مومیایی شدن و برگزاری مراسم تدفین دولتی، در کلیسای وستمینستر دفن شد. پس از بازگشت سلطنت به انگلستان، جسد او و دو نفر دیگر، از قبر خارج و سر آنها از بدنشان جدا شد. گفته میشود جسد او به چاله ای در نزدیکی محل اعدام، جایی حوالی منطقه "ماربل آرچ" امروزی در لندن، انداخته شده است. سر او بر سر میله ای گذاشته شد و بر فراز کاخ وستمینستر به نمایش گذاشته شد. در طول قرن هجدهم، کلکسیونرها به دنبال سر او بودند. این سر در سال ۱۸۱۵ مورد بررسی قرار گرفت و تعلق آن به کرامول تأیید شد.
آخرین امپراتور اتیوپی، پس از آنکه در سال ۱۹۹۲ معلوم شد که جسدش زیر یک توالت دفن شده است، نبش قبر شد. هایله سلاسی ۴۵ سال بر اتیوپی حکمرانی کرد و از سوی راستافاری ها به عنوان یک خدای زنده شناخته میشد. او در سال ۱۹۷۴ توسط دیکتاتور نظامی، منگیتسو هایله مریام، سرنگون شد و پس از یک سال حبس در کاخش درگذشت. ممکن است که او توسط دستگیرکنندگانش کشته شده باشد. در سال ۲۰۰۰ و پس از گذشت ۲۵ سال از مرگش، جسد او دوباره در کلیسای جامع ترینیتی در آدیس آبابا دفن شد.
جسد همسر رئیس جمهور آرژانتین، خوان پرون، مومیایی شده بود، ولی پس از کودتای نظامی در میانه دهه ۵۰، حاکمان جدید می خواستند از شر آن خلاص شوند. پس از ربوده شدن از مقر یک اتحادیه کارگری در میانه شب، جسد مدتی را در یک ون که در خیابان پارک شده بود، پشت پرده یک سینما، در کانالهای فاضلاب شهری و دفاتر سازمان اطلاعات نظامی نگهداری شد. در سال ۱۹۵۷ و با کمک مخفیانه واتیکان، او با نامی جعلی در ایتالیا در میلان دفن شد. سر و کله دیوارنویسی ها در بوئنوس آیرس پیدا شد که میپرسیدند "جسد اویتا پرون کجاست؟"
در سال ۱۹۷۱ جسد از خاک خارج شد و به منزل جدید خوان پرون در مادرید منتقل شد. دو سال بعد، خوان دوباره به ریاست جمهوری آرژانتین برگزیده شد اما اندکی بعد درگذشت. همسر سوم او، ایزابل، بر بازگرداندن جسد اویتا به آرژانتین نظارت کرد. حالا جسد او در آرامگاه خانواده اش و در دخمهای که مثل یک پناهگاه هسته ای از آن محافظت میشود، دفن شده است.
چارلی چاپلین
جسد این کمدین در سال ۱۹۷۸ از خاک خارج شد و توسط دو مرد که در ازای بازگرداندن جسد از وکیل چاپلین تقاضای دریافت پول داشتند، در یک مزرعه ذرت دفن شد. جسد از گورستان دهکده ای در سوئیس که چاپلین ۲۵ سال آخر عمر خود را در آنجا گذرانده بود ربوده شده بود و پس از سه ماه، با دستگیری جنازه دزدها (دو مهاجر از بلغارستان و لهستان) به همانجا بازگشت. ولی این بار تابوت او را از بتن مسلح ساختند. گورکن دهکده که بار اول دزدیده شدن جسد را کشف کرده بود میگوید دیگر امکان ندارد که جسدش را در نیمه شب بدزدند. او میگوید: "برای این کار احتیاج به یک مته بادی خواهید داشت و سر و صدای زیادی به پا خواهید کرد."
الیزابت سیدال
هنگامی که همسر هنرمند و شاعر انگلیسی، دانته گابریل روزتی، در سال ۱۸۶۲ و به خاطر زیاده روی در مصرف یک ماده مخدر درگذشت، او یکی از کتابهای شعرش را در کنار همسرش دفن کرد. سالها بعد، هنگامی که چشمانش کم سو و نقاشی کردن برایش سخت شده بود، روزتی تصمیم گرفت که شعرهایش را از زیر خاک بیرون آورد. او برای این کار احتیاج به مجوز وزارت کشور داشت، چرا که جنازه دزدها در آن زمان به مشکل بزرگی بدل شده بودند. با اینکه مجوز به او داده شد، روزتی میخواست که این موضوع تا جای ممکن مخفی بماند. سنگ قبر سیدال در گورستان "های گیت" در لندن برداشته و تابوت باز شد و دستنوشته ها را خارج و ضدعفونی کردند. گفته میشود او از اینکه شعری که از همه بیشتر به دنبالش بود "کرم خوردگی بزرگی در همه صفحات داشت" بسیار سرخورده شد. با این حال کتاب مفصلی از شعرهای نبش قبر شده، منتشر شد.
در سال ۱۹۹۵، خاکستر جسد ماری کوری و همسرش پییر از گورستانی کوچک به پانتئون پاریس منتقل شد. این کار برای بزرگداشت زندگی و خدمات ماری کوری انجام شد. این دانشمند زاده لهستان به خاطر تحقیقات تاریخ سازش در زمینه تششعشات هسته ای برنده دو جایزه نوبل شد. او در اثر قرار گرفتن در معرض تشعشعات مبتلا به لوسمی شد و در سال ۱۹۳۴ درگذشت.
کریستف کلمب
کریستف کلمب در وصیتنامه خود درخواست کرده بود که در آمریکا دفن شود، ولی در زمان مرگ او در سال ۱۵۰۶ کلیسای مناسبی در آنجا وجود نداشت. از این رو او ابتدا در شهر والادولید اسپانیا دفن شد و سپس به صومعه ای در سویل منتقل شد. با این حال جسد او را در سال ۱۵۴۲ از خاک خارج و به هیسپانیولا منتقل کرده و در سانتو دومینیگو (پایتخت جمهوری دومینیکن) دفن کردند. در پایان قرن هفدهم، اسپانیا قسمت غربی هیسپانیولا را به فرانسه واگذار کرد و جسد کلمب به کوبا منتقل شد. بعدها هنگامی که کوبا به استقلال دست یافت، در سال ۱۸۹۸، جسد برای آخرین بار از اقیانوس اطلس گذشت و در کلیسای جامع سویل دفن شد. این دست کم داستانی است که بر سرش اتفاق نظر وجود دارد. با این حال در بنای یادبود کلمب در پایتخت جمهوری دومینیکن، جعبهای حاوی استخوانهایی وجود دارد که روی آن نوشته شده "کریستف کلمب". محققینی که از جسد موجود در سویل نمونه برداری دی ان ای کردهاند میگویند که نتیجه با دی ان ای برادرش دیگو، که او هم در نزدیکی سویل دفن شده، همخوان است. نمونههای موجود در سانتو دومینگو تا به حال مورد آزمایش قرار نگرفته اند.
ویرجینیا کلِم در ۱۳ سالگی با پسر دایی خود، نویسنده مشهور آمریکایی ادگار الن پو، ازدواج کرد و در سال ۱۸۴۷ با ۲۴ سال سن، در اثر ابتلا به بیماری سل درگذشت. او ابتدا در مقبره خانوادهای که این زوج کلبه خود را در فوردهام از آنان اجاره کرده بودند، در نزدیکی نیویورک، دفن شد. در سال ۱۸۷۵ این قبرستان تخریب شد و چند سال بعد ویلیام گیل، یکی از زندگینامه نویسان خانواده پو، ظاهراً هنگامی که خادم قبرستان میخواست استخوانها را دور بریزد، مالک آنها شد. گیل برای مدتی استخوانها را در یک جعبه در زیر تخت خود نگه داشت. استخوانهای ویرجینیا پنج سال بعد به همراه همسرش در مقبره ای که در سال ۱۸۷۵ در گورستان وستمینستر هال (امروزه جزئی از دانشکده حقوق دانشگاه مریلند در بالتیمور) برای این نویسنده بنا شد، دفن شد.
چه گوارا
رهبر زاده آرژانتین انقلاب کوبا در سال ۱۹۶۷ در بولیوی دستگیر و کشته شد. محل دقیق دفن جسد او سالها مخفی ماند تا اینکه در سال ۱۹۹۵، توسط یک ژنرال بولیویایی که در عملیات دستگیری او دست داشت، افشا شد که جسد او در کنار باند یک فرودگاه در نزدیکی جایی که در آن به قتل رسیده بود دفن شده است. دو سال بعد جسد او از خاک بیرون کشیده شد و در هنگام مراسم یادبود سی امین سالروز مرگش، به کوبا بازگردانده شد. حالا جسد او در آرامگاه و موزه چه گوارا، که به روی بازدیدکنندگان باز است، نگهداری میشود. با این حال سؤالهایی مبنی بر اینکه آیا در سال ۱۹۹۷ واقعاً جسد درست را از خاک بیرون کشیدهاند مطرح شده است.
و ۱۰ نفر دیگر
آبراهام لینکلن – تابوتش بعد از اقدام نافرجام به جنازه دزدی جابجا شد، برای انتقال به مقبره جدید نبش قبر شد.
تزار نیکولاس دوم و خانواده اش – در سال ۱۹۱۸ کشته و به گودالی انداخته شدند، ۸۰ سال بعد دوباره دفن شدند.
سیمون بولیوار – قهرمان استقلال آمریکای جنوبی در سال ۲۰۱۰ برای بررسی نظریه مسموم شدن نبش قبر شد.
متن زیر به شما دانش آموزان عزیز کمک خواهد کرد از وقتی که برای مطالعه کردن صرف می کنید بهتر بهره ببرید.
۲. هر ۱ سیر معادل ۷۵ گرم
۳. هر ۱ مثقال معادل ۴.۷ گرم
۳. هر ۱ گالن معادل ۴ لیتر
۴. هر ۱ لیتر معادل ۴ فنجان اندازه گیری
۵. هر ۱ فنجان اندازه گیری معادل ۱۶ قاشق سوپخوری
۶. هر ۱ قاشق سوپخوری معادل ۳ قاشق مربا خوری
۷. هر ۱ پانیت معادل ۲ فنجان اندازه گیری
۸. هر ۱ پاند معادل ۴۵۶ گرم
۹. هر ۱ اونس معادل ۲۸۳ گرم
۱۰. هر ۱ پاند معادل ۱۶ اونس
۱۱. درجه جوش آب ۱۰۰ درجه سانتیگراد یا ۲۱۲ فارنهایت
۱۲. درجه بدن ۳۷ درجه سانتیگراد یا ۹۸.۶ فارنهایت
۱۳. درجه انجماد صفر درجه سانتیگراد یا ۳۲ فارنهایت
۱۴. برای تبدیل درجه سانتیگراد به فارنهایت، درجه سانتیگراد را در نه پنجم ضرب میکنیم و با ۳۲ جمع میکنیم.
۱۵. برای تبدیل درجه فارنهایت به درجه سانتیگراد، ۳۲ را در پنج نهم ضرب نموده و فارنهایت را از آن کسر میکنیم.
(طنز) هر کیلو پراید چنده؟!
احمدی نژاد در گفتگوی تلویزیونی خود با کنایه به خودروسازان گفت " شما پراید را کیلویی چند حساب می کنید؟!"